Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“RANDEVU ALIN”

Gaziantep’te 2 Ocak 2017 tarihinden bu yana yaklaşık 150 bin kişi yeni kimlik kartı almak için nüfus müdürlüklerine başvurdu.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2017 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 19:12
Kaynak: İHA
“RANDEVU ALIN”

4 İLÇEDE RANDEVU YOK

Yeni kimlik almak için Şahinbey, Şehitkamil, Nizip, İslahiye ve Oğuzeli İlçe Nüfus Müdürlükleri hem randevulu hem de randevusuz başvuru aldığı için uzun kuyruklar oluşabiliyor. Araban, Yavuzeli, Karkamış ve Nurdağı’nda ise vatandaşlar doğrudan nüfus müdürlüklerine başvuruyor. Kuyruklarda beklemek istemeyen vatandaşların randevu alması öneriliyor.

139 BİN KİŞİYE YENİ KİMLİK

Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, il genelinde yeni kimlik kartları için başvuruların 02.01.2017 tarihinde başladığı ve devam ettiği belirtilerek, “Bugüne kadar Gaziantep il genelinde toplam 149 965 adet başvuru alınmış, bu başvuruların 139 506’sı kişiselleştirme işlemi tamamlanarak kart sahiplerinin kullanımına hazır hale getirilmiştir” denildi.

KİMLİK KARTLARI PTT ARACILIĞIYLA GÖNDERİLİYOR

İşlemi tamamlanan Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartlarının, başvuruda bildirilen adres ve kişiye PTT Müdürlüğü aracılığıyla teslim edildiği ve işlemin her aşamasında yine başvuru sırasında bildirilen cep numarasına SMS olarak bilgi verildiği bildirildi. PTT personelince ilgilisine teslim edilemeyen Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartlarının ise İlçe Nüfus Müdürlüklerine teslim edildiği açıklandı. Yeni kimlik kartı almak için başvuruda bulunan vatandaşlar, başvurularının hangi aşamada olduğunu 199 çağrı merkezi ve internet ortamında öğrenebiliyorlar.

NÜFUS, EK MESAİ YAPIYOR

Yeni kimlik kartları nedeniyle Nüfus Müdürlüklerinde aşırı yoğunlukların oluşmaması ve vatandaşların mağdur olmaması için gerekli tedbirlerin alındığının bildirildiği açıklamada, şöyle denildi: “T.C kimlik kartı başvurularındaki yoğunluğun azaltılması ve nüfus cüzdanını değiştirmek zorunda olanların, yeni kimlik kartı başvurularının hızlı bir şekilde karşılanması amacıyla, yoğunluklar azalıncaya kadar İlimizde 9 İlçe Nüfus Müdürlükleri mesai saatleri hafta içi saat 19.00’a kadar uzatılmış, başvuruların cumartesi günü de saat 09.00-17.00 saatleri arasında alınmaya devam edilmektedir. Kimlik Kartı başvurusuna ilgi ve yoğunluğunun azalması sonucu, 07.05.2017 tarihinden sonra Pazar günleri fazla mesai yapmama kararı alınmıştır.

VALİLİKTEN RANDEVU UYARISI

İlimiz Şahinbey, Şehitkamil, Nizip, İslahiye ve Oğuzeli ilçe Nüfus Müdürlüğüne randevusuz olarak başvurulabileceği gibi aynı zamanda Alo 199 hattından veya https://ekimlikrandevu.nvi.gov.tr web sitesinden randevu alarak başvurmak mümkündür. Bu İlçe Nüfus Müdürlüklerine randevu alınmadan, doğrudan gidilerek başvuruda bulunulması, yoğunluklara ve uzun bekleme sürelerine neden olmaktadır. Bu nedenle yapılacak başvurularda zaman kaybının önüne geçilmesi amacıyla randevu alınması uygun olacaktır.

DÖRT İLÇEDE RANDEVU SİSTEMİ BULUNMUYOR

Araban, Karkamış, Nurdağı ve Yavuzeli İlçelerimizde randevu sistemi bulunmadığından dolayı T.C. Kimlik Kartları başvuruların doğrudan nüfus müdürlüklerine yapılması gerekmektedir. Mevcut nüfus cüzdanlarının geçerliliği ve değiştirilmesine ilişkin herhangi bir süre sınırlaması bulunmamaktadır. Vatandaşlarımızın elinde var olan nüfus cüzdanları, yeni kimlik kartları ile değiştirilinceye kadar geçerlidir.

GEÇİCİ KİMLİK BELGESİ

Doğum, kayıp, mevcut kimlik kartının geçerlilik süresinin sona ermesi veya tahrifat sebebiyle kullanılmayacak durumda olması gibi, değiştirilmesi zorunlu haller nedeniyle yapılan kimlik başvurularında, ‘Geçici Kimlik Belgesi’ düzenlenmektedir. Kurumlarca yapılacak sınavlara girecek öğrenciler başta olmak üzere, tüm vatandaşlarımız; gerek mevcut nüfus cüzdanlarıyla gerekse yeni kimliklerini alıncaya kadar kendilerine verilen geçici kimlik belgeleriyle, sınava giriş, pasaport başvurusu gibi tüm resmi iş ve işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.”

BAŞVURULAR NASIL YAPILIYOR?

15 yaşını tamamlayanlar kimlik kartı başvurusu yapmak üzere, nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı, askeri kimlik kartı, basın kartı gibi kimliğini kanıtlayacak bir belge ile birlikte ön cepheden çekilmiş (arka fon renginin beyaz, alın, yüz ve çenenin açık olduğu) bir adet biyometrik fotoğraf ile birlikte başvurulması gerekmektedir.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.