Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rektör Dağlı'dan 10 Kasım mesajı

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, "Bir askeri deha olmanın yanı sıra, büyük bir devlet adamı ve bir lider olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kaybının büyüklüğünü, vefatının 80'inci yılında dahi derinden hissediyoruz" de

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2018 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 14:00
Kaynak: İHA
Rektör Dağlı'dan 10 Kasım mesajı

Büyük Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 80'inci yılı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Prof. Dr. Dağlı, ülkelerin liderleri ile anıldığını, Türkiye Cumhuriyeti'nin banisi Atatürk'ün ise sadece Türk tarihine değil, dünya tarihine yaptıklarıyla damga vurduğunu kaydetti.

UNESCO'nun Büyük Önder Atatürk ile ilgili kararına değinen Prof. Dr. Dağlı, şöyle devam etti:

"UNESCO Genel Kurulu 27 Kasım 1978 tarihinde, 'UNESCO Genel Konferansı; Uluslararası anlayış iş birliği ve barış yolunda çalışmış üstün kişilerin gelecek kuşaklar için örnek olacakları inancıyla, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün doğumunun 100. Yıldönümünde, 1981 yılında anılmasını kararlaştırmıştır. Oy birliği ile alınan kararda Büyük Atatürk şöyle tanımlanıyor:

'Atatürk kimdir? Atatürk uluslararası anlayış, iş birliği, barış yolunda çaba göstermiş üstün kişi, olağanüstü devrimler gerçekleştirmiş bir inkılâpçı, sömürgecilik ve yayılmacılığa karşı savaşan ilk önder, insan haklarına saygılı, dünya barışının öncüsü, bütün yaşamı boyunca insanlar arasında renk, dil, din, ırk ayırımı göstermeyen, eşi olmayan devlet adamı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu.'

BM kararı ile taçlandırıldığı üzere, vatan toprağının her karışı için mücadelesini hayatının her aşamasında sürdüren Büyük Önderimiz, arkasında sadece gözü yaşlı insanlar değil, özgür ve mağrur bir millet bırakmıştır. Kurmak için büyük bir savaş verdiği Türkiye Cumhuriyeti, özgürce sonsuza dek dalgalanacak ay yıldızlı bayrağın en büyük güvencesi olacaktır."

SANKO Üniversitesi olarak, Büyük Önderin hassasiyetle üzerinde durduğu çağdaş, bilim ve akıl yolundan ayrılmayan, Cumhuriyetin emanetçisi gençler yetiştirmek için, var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Prof. Dr. Dağlı, "Büyük Önder Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi bir kez daha şükran ve saygıyla anıyorum" diyerek mesajını tamamladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.