Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rektör Dereli’den ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ mesajı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2020 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 11:02
Kaynak: İHA
Rektör Dereli’den ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ mesajı

Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, mesajında şu ifadelere yer verdi: “24 Kasım, bizleri yetiştiren öğretmenlerimizin değerlerinin daha iyi anlaşılması ve toplumdaki farkındalığın artırılması bakımından önemli bir tarihtir. 24 Kasım 1928, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği’ni kabul ettiği gündür. 1981 yılından itibaren her yıl ‘24 Kasım’, ‘Öğretmenler Günü’ olarak kutlanmaktadır.

Saygıdeğer öğretmenlerimiz; kutsal bir vazife üstlenerek, milletimizin istikbali olan nesilleri yetiştirirken bilgiyi sevgi ile harmanlamak suretiyle ülkemizin aydınlık geleceğini inşa eden en büyük değerlerimizdir. Bu yıl, kıymetli öğretmenlerimiz için ayrı bir parantez daha açmak gerekmektedir. Tüm dünyayı derinden etkileyen zorlu COVID-19 Salgını sürecinde, yüz yüze iletişimin yanı sıra uzaktan öğretim araçlarını etkin bir şekilde kullanarak, öğrencilerimizin eğitim-öğretim süreçlerinde kayıp yaşamaması için özverili bir şekilde çalışan tüm öğretmenlerimize yürekten teşekkür ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, emekli olan ve görevi başındaki çok değerli öğretmenlerimizin ve öğretmenlerimizi yetiştiren kıymetli öğretim elemanlarımızın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.