Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rektör Gür’den Çalışan Gazeteciler Günü kutlaması

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2018 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 00:46
Kaynak: İHA
Rektör Gür’den Çalışan Gazeteciler Günü kutlaması

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Gür mesajında, “Meslek ahlakına, tarafsızlık ilkesine uyan, başkalarının hak ve özgürlüklerine saygıyı esas alarak görevlerini yapan tüm gazetecilerin Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” dedi. 

Gazetecilerin gece-gündüz demeden, güç şartlar altında toplumu bilgilendirme görevini yerine getirdiğine işaret eden GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, “Bu önemi görevi üstlenen gazetecinin toplumsal sorumluluğu göz önünde bulundurmaları gerektiği de mutlaktır. Gazetecinin görevleri sırasında ülke menfaatlerinin yanı sıra toplumsal dinamikleri ve gazetecilik mesleğinin gerektirdiği ahlaki değerleri göz ardı etmemeleri ise bu kutsal mesleğin bir başka gereğidir” dedi.

Türkiye’deki basın kuruluşlarının çok önemli bir bölümünün 15 Temmuz hain darbe girişiminde sorumlu bir yayıncılık örneği gösterdiğine işaret eden Prof. Dr. Ali Gür, mesajının son bölümünde şunları belirtti: “Basın kuruluş ve çalışanlarının, meslek ahlakına, tarafsızlık ilkesine uymaları, başkalarının hak ve özgürlüklerine saygıyı esas almaları, toplumsal sorumluluğu göz önünde bulundurmaları da son derece önemlidir. Bu vesileyle iftira ve karalama değil, yol gösteren, doğru bir şekilde eleştiren, aklı hür, vicdanı hür, kalemini doğrular adına kullanan tüm çalışan gazetecilerin gününü kutluyor, üniversitemizin kapısının bu doğrultuda görevlerini yapan tüm basın çalışanlarına açık olduğunu belirtmekte fayda görüyorum.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.