Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

REKTÖR GÜR’E TAKDİRNAME

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür’e, Irak Türkmenlerine vermiş olduğu hizmetlerden dolayı “Türkmen Milleti ve Irak Türkmen Cephesi” adına takdirname verildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2018 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2023 13:48
Kaynak: İHA
REKTÖR GÜR’E TAKDİRNAME

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür’ün makamında gerçekleştirilen törende; Irak Türkmen Cephesi Partisi Genel Başkanı Erşad Salihi tarafından verilen belgeyi Kerkük Şehir Meclisi Eski Başkanı Cevdet Zülal takdim etti.

Kerkük Şehir Meclisi Eski Başkanı Cevdet Zülal ve GAÜN Irak Türkmen Öğrenci Lideri Murat Küçük ile GAÜN Yurtdışındaki Türkler ve Akraba Toplulukları Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Yunus Emre Tansü’nun da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Prof. Dr. Gür, “Uluslararası çok sayıda öğrencimizin olduğu üniversitemizde aynı zamanda Irak’tan ve Suriye’den Türkmen öğrencilerimiz de çok sayıda var. Özellikle komşuluk ilişkilerimiz içerisinde bunlara daha hassasiyetle önem veriyoruz ve bu öğrencilerimizin sıkıntılarını gidermek adına Üniversitemizin imkânlarını kullanıyoruz. Bu konuda Erşad Salihi yapmış olduğumuz çalışmalardan dolayı Irak Türkmen Meclis Başkanı olarak bizim bu çalışmalarımızı takdir ederek bizi onure etti. Kendisine teşekkür ediyorum. Iraklı Türkmen öğrencilerimiz başta olmak üzere bütün uluslararası öğrencilerimiz bizim gözbebeğimizdir. Onlar için Üniversitemizin imkânlarını seferber ederek, uluslararası alanda çok iyi bir eğitim alarak ülkelerine dönmelerini sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Ali Gür’ün yanı sıra Dr. Öğr. Üyesi Yunus Emre Tansü’ya da makamında Kerkük Şehir Meclisi Eski Başkanı Cevdet Zülal tarafından, Irak Türkmenlerine vermiş olduğu hizmetlerden dolayı takdir belgesi verildi. Dr. Öğr. Üyesi Yunus Emre Tansü, Irak Türkmenlerine, Irak Türkmen Cephesi Partisi Genel Başkanı Erşad Salihi’ye nazik jestinden dolayı teşekkür etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.