Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ressam Cebrailoğlu'nun sergisi 23 Mart’a kadar açık

Konya Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Orhan Cebrailoğlu'nun Sanko Sanat Galerisi'nde açtığı 21'inci kişisel sergisi, sanatseverlerin ilgisini çekiyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2017 09:42
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 12:43
Kaynak: İHA
Ressam Cebrailoğlu'nun sergisi 23 Mart’a kadar açık

Doç. Dr. Cebrailoğlu, 23 Mart'a kadar gezilebilecek sergisine ilişkin değerlendirmesinde, sanatın, toplumların kültürel değişiminin ve gelişiminin en temel unsurlarından birisi olarak varlığını sürdürdüğünü söyledi.

"Eserlerimin ana teması diyalektik yaratım sürecindeki sanatçının karşılaşabileceği iç ve dış devinimler, özellikle de objeden subjeye, subjeden objeye giden yaratım sürecinin ifadeleridir" diyen Doç. Dr. Orhan Cebrailoğlu, sanatın, bireylerin ve toplumların varlık gösterdiği her alanda bir farkına varma durumu olduğunu kaydetti.

Sanko Sanat Galerisi'nin Türkiye'de bilinen önemli bir galeri olduğuna dikkati çeken Doç. Dr. Cebrailoğlu, "Bir şehrin sanayisi ne kadar gelişirse gelişin sanatta yoksa bir sorun vardır demektir. Sanat toplumun kültürel gelişimini sağlar. Gözüken dünya ile değil kavranan dünya ile çalışmalarımın içeriği ve ana teması bu şekildedir" dedi.

Doç. Dr. Orhan Cebrailoğlu'nun, Sanko Sanat Galerisi'nde 2 Mart'ta açılan sergisi, 23 Mart'a kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.