Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

''Safahat'' isimli oyun sergilendi

Şahinbey Belediyesi'nin davetlisi olarak Gaziantep'e gelen usta tiyatrocu Ahmet Yenilmez, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan ''Safahat'' isimli oyununu sergiledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2017 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 01:34
Kaynak: İHA
''Safahat'' isimli oyun sergilendi

Şahinbey Belediyesi, Tiyatro Sanatçısı Ahmet Yenilmez'in, Mehmet Akif Ersoy'un hayatını konu aldığı "Safahat" adlı tek kişilik oyunu, izleyicileriyle buluşturdu.

Şahinbey Belediyesi'nin Kültür Merkezi'nde düzenlediği etkinlikte, Tiyatro Sanatçısı Ahmet Yenilmez'in, "Mehmet Akif dönüyor. Ya siz neredesiniz-" başlığı altında sergilediği "Safahat" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

TİYATRO GÖSTERİLERİ İLE MESAJ VERİYORUZ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İstiklal Marşı'nın önemini SAFAHAT isimli tiyatro gösterisiyle gençlere aktarmaya çalıştıklarını belirterek "Ahmet Bey çok değerli ve çok yönlü bir sanatçımız. Soy ismi gibi yenilmez güçlü birisi. İslam ve Allah yolu için bir şeyler yapmaya çalışıyor. Allah kendisinden razı olsun. Şahinbey Belediyesi olarak vermek istediğimiz mesajları tiyatro üzerinden gençlerimize ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu nedenle de her ay bir tiyatro etkinliği düzenliyoruz. Ayın önemine göre verilmesi gereken mesajları veya daha önce yaşanmış bir hadise varsa konuları seçerek gençlerimize tiyatro etkinliği düzenliyoruz. Bu ay da 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü münasebetiyle Ahmet Yenilmez hocamızı davet ederek, İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif'in hayatını anlatan SAFAHAT isimli tiyatro gösterisini gençlerimizle buluşturduk. Amacımız İstiklal Marşımızın ehemmiyetini ve ezberletilmesini gençlerimize aşılamak. Ayrıca bu vesileyle her yıl olduğu gibi bu yılda anasınıfı, İlkokul, ortaokul ve liselerarasında en güzel İstiklal Marşı okuma yarışması düzenledik. Her kategorinin 1.2. ve 3. lerini belirledik. Bunlara da 17 Mart şehitleri anma gecemizde açıklayarak ödüllendireceğiz" dedi.

ÇOK DAHA FAZLA GÖSTERİLMELİ

Ünlü Tiyatro Sanatçısı Ahmet Yenilmez, Mehmet Akif Ersoy'un hayatının çok iyi bilinmesi gerektiğini belirterek, "Çok daha fazla gösterilmeli. Bayındırlık hizmeti konusunda Dünya'yı ve Avrupa'yı geçmiş durumdayız. Ama çağın gereği dil olarak bu dili kullanmaz ve yerimizi almaz isek daha çok 15 Temmuzları yaşarız. Bütün algı Sinema, tiyatro ve televizyon ekranlarında yapılıyor. Bu nedenle bütün bunları edebiyatla yapabiliriz. Medeniyetin manifestosu edebiyattır, Edebiyatın dili sanattır. Hikayesini, mazisini bilmeyen bir nesilden vatan için nasıl ölmesini isteyeceksiniz. Burada Karayılan'ı, Şahinbey'i bilirse bir çocuk kaldırım taşına dahi daha saygıyla basar" dedi.

MEHMET AKİF ERSOY'U ANLATTI

Ahmet Yenilmez'in tek kişilik oyunda, Mehmet Akif Ersoy'u anlatan ilk ve tek tiyatro oyunu olma özelliğini taşırken aynı zamanda 81 ilde sahnelenerek bir ilke daha imza atıldı.

''Safahat'' isimli oyunda, Milli Şairin hayatından kesitlerin sunuldu. Mehmet Akif'in edebî kimliği, örnek kişiliği ve ahlaki değerlere bağlılığı vurgulandı. Şairin, sıkıntı ve yokluklar içinde geçen ömrünü anlatan sahneler izleyicilere duygulu anlar yaşattı. Tek perdelik oyunda, Mehmet Akif Ersoy'u canlandıran ünlü oyuncu Ahmet Yenilmez oyun bitimiyle birlikte uzun süre ayakta alkışlandı.

Gösteri sonrasında Ahmet Yenilmez, Şahinbey Belediye Başkan Yardımcıları Birol Ülger ve Dursun Gökbudak'ın kendisine verilecek olan çiçeğin bir asker annesine verilmesini istedi. Yenilmez, gösteriyi izleyen seyirciler içerisinden bir asker annesini sahneye davet ederek çiçeği asker annesine takdim ettirdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.