Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlığın için harekete geç

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2017 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2023 17:01
Kaynak: İHA
Sağlığın için harekete geç

Özel Gaziantep Anka Hastanesi Diyetisyeni Merve Boztoprak, “Dünya Sağlık İçin Hareket Et” günü dolayısıyla yaptığı açıklamada fiziksel aktivitenin önemine dikkat çekerek, günde 30 dakikalık yürüyüşün insan hayatına olumlu etkilerinden bahsetti. 

Sedanter yaşam tarzının, obezite, kalp-damar hastalıkları, diyabet ve birçok kronik hastalık için ortak risk faktörü olarak görüldüğünü dile getiren Diyetisyen Merve Boztoprak, şu bilgileri verdi:

“Sağlık, kişinin bedenen, ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik halinde olmasıdır. Sağlıklı bir yaşam ancak sağlıklı bir beslenme düzeni ve fiziksel hareketlilik ile mümkündür. Gelişen teknoloji ve değişen sosyal yapı, hareketsiz bir yaşam tarzını beraberinde getirmiş, bireyler günün büyük bir bölümünü televizyon veya bilgisayar başında geçirmeye başlamıştır. Yakın mesafelerde dahi yürüyüşün tercih edilmemesi, merdiven yerine asansörün kullanılması, son dönemlerde alışverişin internet aracılığıyla yapılması harcanan enerji miktarımızı azaltmış, başta şişmanlık olmak üzere, kalp-damar hastalıkları, eklem rahatsızlıkları, diyabet ve birçok sağlık sorununa neden olmuştur. ''

Sağlıklı bir nesil için egzersizin günlük yaşamın bir parçası haline getirilmesi gerektiğini belirten Özel Gaziantep Anka Hastanesi Diyetisyeni Merve Boztoprak; “Ebeveynler bu konuda çocuklarına iyi örnek olmalılar. Günlük 30-45 dakika orta şiddette bir fiziksel aktivite sağlığın korunması ve hastalık risklerini azaltmak için büyük etkiye sahiptir”dedi.

Diyetisyen Boztoprak, günde 10 bin adım atmanın önemini vurgulayarak, ''Düzenli yürüyüş, kan dolaşımını hızlandırarak, kalp-damar hastalıkları riskini azaltır. Metabolizmanın aktif olmasını sağlar. Sağlıklı beslenme ile birlikte kilo kontrolünde etkilidir. Kemikleri güçlendirir. İnsülin duyarlılığını arttırarak, insülin direncini kırar. Stres düzeyini düşürür. Depresyona karşı korur. Cinsel performansı artırır. Sindirimi kolaylaştırır. Yaşlanmayı geciktirerek genç, canlı bir görünüm sağlar. Zihinsel faaliyetleri canlı tutar'' diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.