Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık çalışanları çifte bayram bekliyor

Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı, Türkiye ekonomisindeki büyümenin kamu çalışanlarının maaşlarına yansımadığını söyledi. Arayıcı, “Sağlık çalışanları olarak alın terimizin karşılığı olan onurlu bir yaşam ve saygın bir ücret istiyoruz”

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2017 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 01:33
Kaynak: İHA
Sağlık çalışanları çifte bayram bekliyor

BÜYÜMEDEN PAYIMIZI İSTİYOUZ

Toplu sözleşme süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı, Kamu İşveren Heyetinin sunduğu teklife kapalı olduklarını belirterek, Türkiye gerçekleri ile bağdaşan, makul ve müzakere edilebilir bir teklif beklediklerini açıkladı. Arayıcı, “Milyonlarca memur ve memur emeklisi ile aileleri toplu sözleşme görüşmelerinden müjde bekliyor. Madem ki, Türkiye ekonomisi büyüyor, o zaman bizler de bu büyümedeki payımızı istiyoruz. Fakirlik sınırının altındaki bir ücreti yeni ve büyük Türkiye’ye yakıştırmıyoruz” diye konuştu.

BAYRAM ÖNCESİ MÜJDE BEKLİYORUZ

Sağlıkta dönüşümle birlikte sağlık çalışanlarının iş yükünün kat kat arttığını kaydeden Başkan Arayıcı, şöyle devam etti: “Sağlıkta dönüşümün kahramanları olan sağlık çalışanları emeklerinin karşılığını istiyor. Biz sağlık çalışanları olarak külfetten payımıza düşene ‘Hayır’ demedik. Şimdi de nimetten payımızın düşürülmesine, hakkımız olan insanca yaşanabilir bir ücretin verilmemesine ‘Evet’ demeyeceğiz. Hükümetten beklentimiz, Kurban Bayramı öncesi yeni Türkiye gerçekleri ile bağdaşan, memurun yüzünü güldürecek bir teklifle milyonlarca memur, memur emeklisi ve ailesine çifte bayram yaşatılmasıdır.

YENİ TÜRKİYE’YE YAKIŞMADI

Türkiye’de şu anki yoksulluk sınırı 4 bin 800 TL’dir. En düşük devlet memuru maaşı ise 2 bin 405 TL’dir. Durum böyle iken Kamu İşveren Heyetinin memurlar için yüzde 3 + 3 oranındaki zam teklifini müzakere etme şansı bulunmamaktadır. Zaten yetkili konfederasyonumuz olan Memur-Sen de bu teklife kapalı olduğunu açıkça dile getirmiştir. Günümüz gerçekleri ile bağdaşmayan, memura yoksulluk sınırının altında bir ücreti reva görülen bu teklifin yerine yeni ve Büyük Türkiye söyleminin masaya yansıtıldığı teklifleri bekliyoruz.

VERGİ DİLİMİ KAYIPLARI ÖNLENSİN

Konfederasyonumuz Memur-Sen toplu sözleşme masasına üç alternatifli teklifle oturdu. Memur-sen olarak yüzdelik zam olarak 2018 yılının ilk 6 ayında yüzde 10, ikinci altı ayında yüzde 6, 2019 yılının ilk altı ayında yüzde 10, ikinci altı ayında ise yüzde 8 oranında zam talep ediyoruz. Diğer taraftan gelir vergisi nedeniyle oluşan kayıpların da telafi edilmesini istiyoruz. Özel hizmet tazminatlarının 15 puan, ek göstergelerin de 600 puan artırılması da taleplerimiz arasında yer almaktadır.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.