Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık çalışanları ile 65 yaş üzerine 3. doz aşılama şart!

Tüm dünyayı endişelendiren coronavirüsün delta varyantıyla ilgili Sağlık Bakanına çağrıda bulunan CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2021 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 23:17
Kaynak: İHA
Sağlık çalışanları ile 65 yaş üzerine 3. doz aşılama şart!

Avrupa ülkelerinin ve Amerika’nın delta varyantına karşı önlemler aldığını vurgulayan Yılmazkaya, coronavirüs mutasyonlarından korunmak için 2 doz aşı olmanın önemli olduğunu, 3'üncü dozun ise gerekli olduğunu vurguladı.

Konuyla ilgili TBMM Genel Kurulunda konuşan Yılmazkaya, Sağlık Bakanı Fahrettin Kocaya seslenerek,  Aşılamanın yapıldığı ilk gruplar olan sağlık çalışanları ile 65 yaş ve üzeri yurttaşlara delta varyantına karşı etkinliği kanıtlanmış aşıların 3. dozunun biran önce yapılması çağrısında bulundu.

3'ÜNCÜ DOZ AŞILANMA ŞART

Yılmazkaya 3. doz aşılanmayla ilgili yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

“Son dönemde insanları tedirgin eden coronavirüs mutasyonları tüm dünyada endişeye neden olmaktadır. Hindistan'da ortaya çıkan ve ardından İngiltere'de de görünmeye başlayan, sonrasında ülkemizde görülen delta varyantı toplumu haklı olarak tedirgin etmektedir. Delta varyantından korunmak için 2 doz aşı olmanın önemli olduğu, 3'üncü dozun gerekliliği de vurgulanmaktadır. Toplumun tüm kesimleri tarafından Covid-19 aşılarının delta varyantı ve diğer mutasyonlara karşı koruma oranı merak ediliyor.”

TOPLUMUN AYDINLATMASI GEREK!

Yılmazkaya, “Sağlık Bakanına sormak istiyorum: Aşılamanın yapıldığı ilk gruplar olan sağlık çalışanları ile 65 yaş ve üzeri yurttaşlara delta varyantına karşı etkinliği kanıtlanmış aşıların randevularıyla ilgili planlama var mı? Herkesin merak ettiği 3'üncü doz aşı ne zaman yapılacak? Bir hekim olarak toplumun sağlığı adına da konunun bir an önce aydınlatılması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle sağlık çalışanlarına 3'üncü dozun zamanı geldiği için acilen uygun olan aşıyla aşılanması Covid'le savaşın ön cephesinde olan sağlık çalışanlarımızın hazırlığı noktasında çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.