Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık Sektöründe Girişimcilik: Projeniz Sağlık Olsun

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Kalyoncu İnovasyon ve Teknoloji Transfer Ofisi (KALİTTO) işbirliği ile SARGEP (Sağlık-Araştırma-Girişimcilik-Editoryal-Proje-Patent) günleri çerçevesinde ilk seminer düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2018 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 22:33
Kaynak: İHA
Sağlık Sektöründe Girişimcilik: Projeniz Sağlık Olsun

 ‘’İNOVATİF FİKİRLERİNİZİ TİCARİ ÜRÜNLERE DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİRSİNİZ’’

Sağlık sektöründe girişimciliğe merak duyan lisansüstü öğrenciler ve akademisyenlerden oluşan seminer yoğun ilgi gördü. HKÜ "Sağlık Sektöründe Girişimcilik: Projeniz Sağlık Olsun!" konulu seminerin açılış konuşmasını HKÜ Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Ayla Yava yaptı. Yava, "Hayallerinizi sınırlı tutmayın. Düşüncelerinizi sağlık bilimleri alanında geliştirdikten sonra, iş fikirlerinizi de hayata geçirip inovatif fikirlerinizi ticari ürünlere dönüştürebilirsiniz" dedi. Sağlık alanında ülkenin özellikle genç girişimcilere ihtiyacı olduğunu ve aynı zamanda üretken olunmak zorunda olduğunu belirten Yava, SARGEP günlerinin bir sonraki seminerleri kapsamında girişimcilere destek eğitimleri de verileceğini açıkladı.

Seminerin sunumunu gerçekleştiren KALİTTO Proje Uzmanı Şakire Nesli Demircioğlu: “Girişimci kişiliğin özellikleri, girişimciliğin temelinde yatan düşünceler esas alınarak yapılmalı. Girişimci olabilme potansiyellerinin incelenmesi girişimcilik alanında başarı/başarısızlık hikâyeleri ve örnekleri, girişimcilik alanında endişe duyulan ve doğru bilinen yanlışların olduğuna dikkat etmelisiniz” diyerek katılımcıların iş fikirleriyle ilgili merak ettikleri soruları cevapladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.