Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık-Sen, Gaziantep’te tüm kurumlarda yetkili sendika oldu

Sağlık-Sen Gaziantep Şubesi, 3 bin 758 üyesiyle Gaziantep’te Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı tüm kurum ve kuruluşlarda yetkili sendika oldu.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2017 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2023 09:23
Kaynak: İHA
Sağlık-Sen, Gaziantep’te tüm kurumlarda yetkili sendika oldu

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı, 15 Mayıs’ta sendikaların üyelerinin sayımının yapıldığını belirterek, “Gaziantep’te 3 bin 758 üye ile yine yetkili sendikayız. Üye sayımızı geçen yıla göre 250 kadar arttırarak, gerek Sağlık Bakanlığına bağlı, gerekse de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşların tamamında yetkiyi almayı başardık” diye konuştu.

YETKİ EMİN ELLERDE

Arayıcı, sağlık çalışanlarının çalışanın yanında olan, sorunlardan nemalanmayan ve çözüm üreten Sağlık-Sen’i tercih ettiklerini belirterek, şöyle devam etti: “2016 Yılında yaşanan tüm olumsuzluklara, atlatılan tüm badirelere rağmen Sağlık-Sen Gaziantep Şubesi olarak, hizmetkarlığını üstlendiğimiz bu vazifeden alnımızın akıyla çıkmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Aldatmadan ve aldanmadan sendikacılık yapan Sağlık-Sen’e güvenerek, geçtiğimiz yıllarda verilen yetkiyi perçinleyen sağlık çalışanları şunu çok iyi bilmelidir ki, yetki emin ellerdedir. Üyelerimizden aldığımız yetkiyi amacına uygun şekilde kullanarak, sağlık çalışanlarının mali ve özlük haklarının korunması için mücadeleye devam edeceğiz. Başarı ekip işidir. Bizim başarımızda Sağlık-Sen Gaziantep teşkilatının tüm mensuplarının katkısı büyüktür. Hepsine verdikleri emekten dolayı teşekkür ediyorum.”

ÖNCELİĞİMİZ DAHA GÜÇLÜ TÜRKİYE

Sağlık-Sen’in başarısında, “Değerler dünyası”nın büyük rol oynadığını belirten Başkan Arayıcı, Sağlık-Sen’in sendikacılık anlayışı ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Sağlık-Sen ve konfederasyonumuz Memur-Sen, ülkemizde memur sendikacılığına yeni bir soluk getirmiş, adeta çığır açmıştır. Sağlık çalışanları sorunlardan nemalanan, yöneticileri ne kadar eleştirirsem o kadar prim yaparım diye düşünen, çalışmayan, üretmeyen, yetkisiz-etkisiz, belli bir kesimin sendikası olmaktan öteye gidemeyen sendikalara artık kırmızı kart gösteriyor. Bizler sağlık çalışanlarının bu desteğine layık olmak için gecemizi gündüzümüze katarak çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü biz sendikacılığı sadece ücret artışına indirgeyecek kadar basitleştirmiyoruz. Biz, elbette öncelikle sağlık çalışanlarının mali ve özlük haklarının iyileştirilmesi için mücadele verirken, dünya mazlumlarının umudu haline gelen Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olduğumuzu da unutmuyoruz. Birlik ve beraberliğimizin, huzurumuzun, kardeşliğimizin, istikrarın devamının her şeyden önemli olduğunun bilincindeyiz. İçerde ve dışarda güçlü bir Türkiye’nin, dünyanın dört bir tarafındaki mazlumların umudu olduğunun farkındayız. İşte bizi diğerlerinden ayıran, güçlü kılan bu değerlerimizdir.”

YIPRANMA PAYI GERİYE DÖNÜK OLMALI

Sağlık-Sen olarak üyelerden aldıkları güçle, önümüzdeki dönemde daha büyük başarılara imza atmak için gayret göstereceklerini ifade eden Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı, sendikal gündem ile ilgili olarak şu bilgileri verdi:

“Sağlık-Sen olarak diğerlerinin hayal bile edemediği başarılar elde ettik. Üyelerimizden aldığımız güçle, önümüzdeki dönemde başta sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi ve döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Yıpranma payı torba yasaya girdi. 5 yıla 1 yıl yıpranma payı verilecek. Hem de tüm sağlık çalışanlarına verilecek. Biz yıpranma payının geriye dönük olarak çıkmasını istiyoruz. Çünkü aksi takdirde bir anlamı olmaz. Bunun mücadelesini veriyoruz. Diğer taraftan da döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması öncelikli gündem konularımız arasındadır.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.