Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlıkta ölçüm ve değerlendirme eğitimi

Gaziantep Sağlık Müdürlüğü İl Kalite Koordinatörlüğü tarafından Sağlıkta Ölçüm ve Değerlendirme eğitimi düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2017 09:48
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2023 03:24
Kaynak: İHA
Sağlıkta ölçüm ve değerlendirme eğitimi

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen eğitimde Kalite Sistemi Uzmanı ve TS EN ISO 17025 İç ve Dış Tetkik Denetçisi Murat Albayraktaroğlu tarafından Sağlıkta Ölçüm ve Değerlendirme kapsamında Kalibrasyon ve Validasyon konuları ayrıntılı bir şekilde anlatıldı.

Enfeksiyonların ortaya çıkmasına neden olabilecek etmenlerden birisinin de hijyenik havalandırma sistemi olduğunu belirten Albayraktaroğlu, hastanelerin ameliyathane, TPN ünitesi gibi steril alanlarının ve yoğun bakım, laboratuar ve benzeri temiz odalarının havalandırma sistemleri enfeksiyonların önlemleri açısından önem teşkil etmektedir dedi.

Sağlıkta kalite standartları ve değerlendirme kriterleri, sağlık kuruluşlarında yapılan test ve ölçümler, ameliyathanelerde, yoğun bakımlarda yapılan test ve ölçümler, yapılan test ve ölçümlerin değerlendirilmesi ve uygunluk kriterlerinin belirlenmesi, medikal kalibrasyon vb. birçok konu başlığı altında gerçekleştirilen eğitime, özel ve kamu sağlık kuruluşlarından çok sayıda katılım sağlandı.

Eğitim sonunda katılımcılara sertifika verildi.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. SADETTİN YAZI’DAN TEŞEKKÜR

Sağlık Bakanlığı Sağlıkta Kalite Standartları gereği hastanelere belirli standartlar getirmek üzere çeşitli denetimlerin yapıldığını belirten Gaziantep Sağlık Müdürü Dr. Sadettin YAZI; “Bakanlığımızın kalite çalışmalarındaki rehberliği büyük önem taşımaktadır. Bu kapsamda insan gücü kapasitesinin artırılması, kalite alanında kuralların belirlenmesi, standartların geliştirilmesi ve yerinde değerlendirmelerin yapılması bir bütünsellik arz etmektedir. Bahsi geçen tüm unsurlar, kalite yolculuğunda bizi bir adım daha öteye taşıyacak argümanlar olarak karşımıza çıkmaktadır.” dedi.

Sağlıkta kalite çalışmalarının etkin ve istikrarlı bir şekilde sürdürülmesi için eğitimlerin ise son derece önem taşıdığını dile getiren Yazı; düzenlenen eğitim programına katılan, sağlık hizmeti sunumuna destek veren herkese ve Kalite Sistemi Uzmanı Murat Albayraktaroğlu ile Metin Fidan’a teşekkür etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.