Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlıkta şiddete tutuklu yargılama geliyor!

Sağlıkta şiddetin önüne geçmek için önemli bir yasal düzenleme geliyor. AK Parti tarafından TBMM Başkanlığına sunulan yasa teklifine göre, sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlar artık tutuklu yargılanacak.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2018 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 10:58
Kaynak: İHA
Sağlıkta şiddete tutuklu yargılama geliyor!

Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik hazırlanan yasa teklifini değerlendirdi. Başkan Arayıcı, Sağlık-Sen olarak sağlıkta şiddetin önlenmesi için uzun yıllardır çalışma yapıldığını ve konunun gündeme taşındığını belirterek, “Sağlık ve şiddet hiçbir zaman yan yana gelmemesi gereken kavramlardır. Ancak, kutsal bir hizmeti yerine getiren sağlık çalışanları maalesef sık sık şiddet olayları ile karşı karşıya kalıyor. Sağlık-Sen olarak, sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların tutuklu yargılanması gerektiğini yıllardan beri her türlü platformda dile getiriyorduk. Nihayet bu konuda bir yasa teklifi verildi. Sağlık çalışanları için olumlu bir gelişme” diye konuştu.

Arayıcı, açıklamasına şöyle devam etti: “Sağlık-Sen olarak üzerinde en fazla durduğumuz, çözümü için çaba gösterdiğimiz konulardan birisi de sağlıkta şiddettir. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet son yıllarda maalesef artmıştır. Bugüne kadar şiddeti önlemeye yönelik bazı düzenlemeler yapıldı ancak bunlar soruna çözüm olmamıştır. Şifa dağıtan kurumlarda şiddetin asla yaşanmaması gerekir. Bu duruma neden olan kişilere yönelik de gerekli caydırıcı cezaların verilmesi tüm sağlık çalışanlarının beklentisidir. Sağlık-Sen olarak sağlıkta şiddeti doğuran sorunları ve çözüm önerilerini yetkili kurumlarla pek çok kez paylaşmıştık. TBMM Başkanlığı’na sunulan yasa teklifinde yer alan ‘sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların tutuklu yargılanması’ ifadesi de bizim talebimizdir. AK Parti tarafından Meclise verilen yasa teklifini destekliyoruz. Teklife göre sağlık çalışanlarına şiddet uygulayan kişiler kolluk kuvvetlerince yakalandıktan karakolda serbest kalmayacak, kelepçeli şekilde Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilecek ve ardından da tutuklanacaklar.”

AK Parti TBMM Başkanlığına sunulan TBMM başkanlığına sunulan teklif 43 maddeden oluşuyor. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesinin yanında ilaç ve eczacılık alanındaki düzenlemeleri de içeren teklifin Perşembe günü Meclis Sağlık Komisyonunda görüşülmesi bekleniyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.