Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şah Veli sosyal tesisi hizmete açıldı

Şahinbey Belediyesi sosyal tesis zincirlerine bir halka daha ekledi.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2019 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 09:13
Kaynak: İHA
Şah Veli sosyal tesisi hizmete açıldı

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Şah Veli Mahallesine yaptırdığı Şah Veli Tesisini törenle vatandaşın hizmetine açtı.

Şah Veli Mahallesi’nde düzenlenen törene, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Muhtarlar Derneği Başkanı Ökkeş Titiz, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

"Sosyal tesislerimizin sayısı artacak"

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, her mahalleye bir sosyal tesis yaparak vatandaşların ihtiyaçlarına cevap vermeye çalıştıklarını belirterek; “Sosyal tesis, cami ve park yapımı çalışmalarımız devam ediyor. Savcılı Mahallemize yapacağımız sosyal tesisimizin de temelini yakında atacağız. Orası bizim yıllardır hayalini kurduğumuz bir yerdi. Yerini kamulaştırmak için uzun süre uğraştık, Ama sonun da yapımına başlayacağız. 561 adet park yapımının yanı sıra Gaziantep’in tarihini gün yüzüne çıkartan restorasyon çalışmaları yaptık. Şuanda Mecidiye Han’ın restorasyon çalışması devam ediyor, Orası bittiğinde orayı kitapların satıldığı ve okunduğu kültür merkezine dönüştüreceğiz. Ayrıca eğitim konusuna büyük önem veriyoruz. Bu güne kadar 66 bin öğrencimizi Çanakkale’ye götürerek ecdadıyla buluşturduk. Önümüzdeki yılsonunda bu rakamı 90 bine çıkartacağız. Bunun yanı sıra Milli Eğitim Bakanımıza bir teklif götürerek, Şahinbey İlçesi’nde bulunan ve kütüphanesi bulunmayan okullara kütüphane kuralım teklifini ilettik. Bakanımızda bu konuda bize destek verdi ve masrafların yarısını belediyemiz yarısını ise Milli Eğitim Bakanlığımız karşılamak suretiyle çalışmalara başlayacağız. Her ay öğrencilerimize birer adet kitap hediye edeceğiz. Şahinbey İlçesi’nde bulunan 44 bin lise öğrencimize kitap dağıttık ve bu kitaptan sınava tabi tutarak, okulların 1. 2. ve 3’üncüsünü olan 147 öğrenciyi Şubat tatilinde Umre ’ye göndereceğiz. Mahallemize yapmış olduğumuz sosyal tesisimizi sadece bir cenazede taziye için kullanmayalım. Tesisimizde bir araya gelerek sohbet etsin, kitap okusunlar ve buraları değerlendirsinler. Tesisimiz hayırlı uğurlu olsun. Rabim daha güzel eserlerin açılışında bir araya gelmeyi nasip etsin” dedi.

Büyük çalışmalar

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Muhtarlar Derneği Başkanı Ökkeş Titiz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun yaptığı sosyal tesislerle kalıcı eserler bıraktığını belirterek, “Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu her hafta bir sosyal tesis açıyor. Maşallah Şahinbey’in her yerinde bir inşaat çalışması var. Başkanımız göreve geldiği günden bu yana yaptığı parklar ve konutlarla Türkiye’de çok büyük çalışmalara imza atmıştır. Kendisini ve ekibini tebrik ediyorum” diye konuştu.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu yapılan konuşmaların ardından Şah Veli Sosyal Tesis ’inin açılışını vatandaşlarla birlikte yaptı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.