Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ŞAHİN: 2019'A KADAR TÜM EKSİKLİKLER TAMAMLANACAK

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2017 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 12:34
Kaynak: İHA
ŞAHİN: 2019'A KADAR TÜM EKSİKLİKLER TAMAMLANACAK

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 2019'a kadar şehrin tüm eksikliklerini tamamlayarak milletin huzuruna çıkacaklarını belirterek, "Cıncık gibi tertemiz, birinci sınıf asfaltıyla tüm altyapı hizmetlerini bitirmiş, kültür ve turizmde Dünya'ya sesini duyurmuş, bu medeniyetin geçmiş medeniyetten aldığı ilhamla geleceğe doğru ilerleyeceğiz" dedi.

İslahiye Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen Üzüm ve Biber Festivali’ne katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 2019 yerel seçimlerine işaret ederek, kentin ihtiyaç duyduğu tüm hizmetlerin tamamlanacağını söyledi.

ŞAHİN: DÜNYA'NIN KAFASI ÇALIŞSIN İSTİYORSAK

Demokrasi Meydanı'na gelen kalabalığa seslenen Şahin, bazı şehirlerin festival düzenlemek için malzeme bulamadığına dikkati çekerek, "İslahiye'de, acının en acısı, en kalitelisi, en sağlıklısı, üzümün en tatlısı yetişiyor. Doktorlar, hasta olmamak için İslahiye biberi yemek gerektiğini söylüyor. İslahiye insanının zeka seviyesi yüksek, bunun nedeninin üzüm ve biber olduğunu düşünüyorum. İslahiyelilerin kafası çalışıyor, Dünya'nın kafası çalışsın istiyorsak biber ve üzümü tüm Dünya'ya tanıtmamız gerekiyor" dedi.

TEŞVİK KONUSUNDA SONUNA KADAR YANINIZDAYIM

Günümüzde organik tarım ve sağlıklı beslenmenin yükselen bir değer olduğunu vurgulayan Şahin, "O yüzden toprağımızı korumamız gerek. Kıpkırmızı olan bereketli hilalimizi korumamız için yerel ürünlerimizi daha çok kullanmamız, daha çok tüketmemiz, daha çok üretmemiz, daha çok satmamız gerekiyor. Festival bunun için çok önemli, iki gün önce 10’uncu Fıstık Kültür ve Sanat Festivalimizi yaptık, üzerimizde öyle bir emanet var ki, Nizip’te zeytin ve fıstık geliyor, İslahiye’de üzüm ve biber, Araban’a bakıyorsunuz Kastamonu’nun sarımsağı ile yarışıyor. Altınımız yok ama yeşil altın burada, kırmızı altın burada, sarı altın burada, sarı maden burada. Bu toprağın gücüne güveniyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, üzüm ve bibere teşvik konusunda sonuna kadar yanınızdayım" diye konuştu.

İSLAHİYE BİR ŞANTİYE OLDU

Başkan Fatma Şahin, şöyle devam etti: "İslahiye, bir şantiye oldu. Aslında 15 yıl önce başlaması gereken işler şimdi yapılıyor. Hem geçirdiğimiz zamana üzülüyoruz hem de büyük bir fırsat, Allah herkese nasip etmiyor, Allah'ın izniyle dönemimizde İslahiye’nin bütün altyapısı ve üst yapısı tamamlanmış olacak. İslahiye bölgenin merkezi olacak. Çünkü, İskenderun limanına ulaşmak için büyük bir tünelle Gaziantep-İskenderun arasına çok büyük bir devlet yatırımı geliyor. Referandumda yüzde 62,5 gibi çok net bir mesaj verdik Ankara'ya ne kadar sağlam olduğumuzu hükumetimizin arkasında olduğumuz gösterdik. Ankara'da bize çifte bakanla adaleti ve ekonomiyi teslim etti. Bunu siz başardınız. Bu fırsatları iyi kullanmamız lazım, Ankara'da ne kadar güçlüyseniz, sizin şehre hizmetinizi o kadar güçlü getiriyor.

2019’A KADAR CINCIK GİBİ OLACAK

Düzbağ Baraj Projesi imzaya çıkıyor, şehir merkezinden 120 kilometreden Düzbağ yapıyoruz, su o kadar önemli ki petrol kadar maden kadar önemli. Bir şehir düşünün bütün kaynaklarının ancak yüzde 5’ini kendi sınırlarında temin ediyor. Nerede su bulursak altın bulmuş gibi seviniyoruz. GASKİ bütçesini üç kat arttırdı. Para var mı yok ama aşkla imanla gayretle cumhurbaşkanımızdan aldığımız enerjiyle ya Allah deyip devam ediyoruz. Niyet hayır olunca hizmetler bereketlenerek dönüyor. 2019 yerel seçimlerinde, milletin huzuruna gittiğimizde cıncık gibi tertemiz, birinci sınıf asfaltıyla tüm altyapı hizmetlerini bitirmiş, kültür ve turizmde Dünya'ya sesini duyurmuş bu medeniyetin geçmiş medeniyetten aldığı ilhamla geleceğe doğru ilerleyeceğiz. Alnımız ak, başımız dik bir biçimde verdiğiniz her bir oyun hakkını vermek için çok büyük gayret gösteriyoruz. Biz seferden sorumluyuz zafer Allah'tan olacak."

İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural konuşmasında, İslahiye üzümü ve biberi için başkan Şahin'den destek istedi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Karayılan ise, müdürlüğe teşvik için gelen çiftçilerin kesinlikle geri çevrilmeyeceğini belirtti.

BÜYÜKŞEHRİN FİDESİNDEN ÇIKTI

Protokol konuşmalarının ardından En Güzel Biber ve En Güzel Üzüm Yarışması'nda dereceye giren yarışmacılara ödülleri verildi. En güzel biber dalında birinci olan biber, Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılan fideden çıktığı açıklandı.

Festival, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi'nin gösterisinin ardından yerel sanatçıların konserleriyle tamamlandı.  

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.