Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şahin: Akşener'den bir özür bekliyorum

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2018 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 11:11
Kaynak: İHA
Şahin: Akşener'den bir özür bekliyorum

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Gaziantep mitingi öncesinde, güvenlik önlemleri nedeniyle belediyeye ait kamyonların araç trafiğinin kesilmesine yönelik ulusal basında, "Belediye, kamyonlarla miting alanına giden yolları kapattı" yönünde çıkan haberler üzerine Muammer Aksoy Bulvarı'nı araç trafiğine kapatan hafriyat kamyonun önünde basın açıklaması düzenledi. 

İddiaların tamamen algı operasyonu olduğunu belirten Şahin, Akşener'in "Yazıklar olsun" sözleri dolayısıyla kendisinden ve Gazianteplilerden özür dilemediği takdirde hukuk devletinde gerekli müdahaleyi yapacağını söyledi.

ŞAHİN: HER ŞEY RUTİN, HER ŞEY NORMAL

Başkan Şahin, "Sayın genel başkan bu noktaya geliyor. Kamyonun önünde eksik ve yanlış bilgiyle daha önceyi bilmeden şahsıma, sayın valimize 'yazıklar olsun' diye açıklama yapıyor, daha da önemlisi 'Türkiye'de hakkaniyet, adalet ve nezaket kalmamış' diyor. Geçmişte İçişleri Bakanlığı yapmış bir genel başkanın, daha önce güvenlik meselelerinde söz sahibi olmuş bir genel başkanın şehrimize gelerek yanlış bilgiyle şehrimizi üzmesinden dolayı basın açıklamasını yapmak durumunda kaldım. Ben 16 yıldan beri siyasetçiyim, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda çok miting yaptık. Burası şehrin merkezi olduğu için emniyet güçlerimiz hem yaya hem de araç trafiğini düzenlemek için bu hat üzerinden tedbirler alır. Miting alanı merkeze konacak biçimde çembere alınır. Araç trafiği durdurulur, yaya trafiğine yol verilir. Bu, can güvenliği ve miting güvenliği için 16 yıldır uygulanan rutindir. Belediyenin araçları kamu aracı olduğundan emniyet müdürlüğü rica etti bizden istedi, biz de hafriyat kamyonlarımızı müdürlüğümüze verdik. Emniyet müdürlüğümüz de her miting öncesi olduğu gibi 31 Nisan 2018 günü hangi yolların kapanacağını, nasıl bir tedbir alacağını halkımıza basın yoluyla duyurdu. Her şey rutin, her şey normal" dedi.

MAĞDUR EDEBİYATIYLA, TOPLUMDA ALGI OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR

Daha önce birkaç kez kenti ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım için de aynı yolda, aynı kamyonlarla, aynı tedbirlerin alındığını gazetecilere fotoğraflarla gösteren Şahin, şöyle devam etti: "Maalesef ama maalesef üzülerek şunu söylemek istiyorum: Bir algı operasyonuyla karşı karşıyayız. Mağdur edebiyatıyla, toplumda algı oluşturulmaya çalışılıyor. Genel başkanın açıklamasından sonra valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyesi, bunun böyle olmadığını açıklamasına rağmen bu sabah ulusal yazılı basında ana manşetten, 'kamyon engeli', 'Akşener'e ayıp', 'kamyon ayıbı', 'Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin yaptığı ayıp' diye Türkiye'de mağduriyet yapılmaya çalışıldığını, siyaset yapma ortamının engellendiği yönünde bir algı oluşturuluyor. Bunu esefle kınıyorum. Bir kadın genel başkan olarak, bir kadın belediye başkanına eksik bilgiyle 'yazıklar olsun' demesi bizleri üzdü. Kendi korumaları şoföre hakaret ederek, araçtan zorla indirmeye çalışmaları, şoförün, 'sizinle bir alakası yok, verilen talimatları yapıyorum, güvenlik için bunu yapıyorum, bana verilen talimat bu' demesine rağmen 'yavaş ol yavaş ol hiç kımıldama' diyerek, şoföre hakaret eden bir genel başkanla karşı karışayız. Ülkem ve Türk siyaseti adına üzülüyorum. O yüzden sayın genel başkanı bu konuda Gaziantep halkından ve şahsımdan özür dilemeye davet ediyorum. Tamamen kendi emniyeti için kendisinin daha rahat bir ortamda miting yapması için kolluk kuvvetlerinin aldığı tedbirlere karşı 'yazıklar olsun' diyerek şehirden gitmesini kınıyorum. Kendinden bir özür bekliyorum, eğer bu özür gelmezse hukuk devletinde gerekli müdahaleyi halkımız adına yapacağımıza söz veriyorum."

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.