Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şahin, “Bu oyunlara izin vermeyiz”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, dün yapılan belediye meclis toplantısında görevden alınacağı ile ilgili iddialara yanıt verdi: “Meyve veren ağacı taşlamaya devam ediyorlar. Biz daha çok çalışmaya daha çok proje üretmeye devam edeceğiz”

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2017 19:09
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 18:59
Kaynak: İHA
Şahin, “Bu oyunlara izin vermeyiz”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Ekim ayı meclis toplantısında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ankara'ya çağrıldığı ve görevden alınacağı iddiaları hakkında açıklamalarda bulunarak, "Meyve veren ağacı taşlamaya devam ediyorlar" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Ekim ayı birinci birleşimi dün Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantıda 46 madde görüşülürken bütün maddeler oy birliğiyle kabul edildi.

"ALGI OPERASYONLARI OLUŞTURUYORLAR"

Meclis toplantısında görevden alınacağı iddiaları hakkında açıklamalarda bulunan Şahin, bu konuda gerekli hukuki yolla başvuracaklarını belirterek, "16 yıldan beri alandayım. Kötüye kötülük, fitneye daha büyük fitne yapma yolunda yürümedim. Bu bize yakışmaz. Bu ne benim kişiliğime ne partimin misyonuna yakışmaz. Bu konuda hukuk devletinde gerekli hukuki yolla başvuracağız. Ve bunun takipçi olacağız. Ama bu mecliste yaklaşık 4 yıldan beri ben şehrin geleceği adına çok önemli kararlara hep birlikte imza attık. Olağanüstü meclis toplantıları yaptık. Hiç kimse daha radikal kararlar almadan olağanüstü kararlar aldık bu mecliste. Dolayısıyla biz bunları yalnız lafta yapmadık. Hizmetlerimizde yaptık. Bunu niye yapıyorlar diye bakınca şehir çok kıymetli bir şehir. Şehir çok stratejik bir konumda. Bu şehir ile ilgili algı operasyonları yaptıklarında bölge ve ülke ile ilgili emellerine daha kolay ulaşacaklar. Peki biz ne yapacağız. Biz daha çok iş ve proje üretmek. Daha çok çalışmak ve daha çok safları sıkıştırmak.

Göreve geldiğim günden bu yana hangi partiden, hangi sivil toplum kuruluşumuzdan ne tür bir bilgi geldiyse sonuna kadar dinleyip şehrin lehine, şehrin geleceğinin lehine ve çocuklarımızın geleceği lehine kararlar aldık.

Genel merkezimizde, genel başkan yardımcılarımızla yaptığımız bütün görüşmelerde 'biz Gaziantep'i örnek olarak gösteriyoruz. Gaziantep'i bölgeye örnek, belediyecilikte örnek, meclis çalışmalarında örnek olarak gösteriyoruz. İyi güzel ve doğruyu kim örnek almak isterse gitsin Gaziantep'e baksın' dediler. Bizim duruşumuz budur. Ama birileri birtakım farklı hesaplar için sizi itibarsızlaştırmak, kurumu itibarsızlaştırmak üzere yapmaya çalışılıyorsa siz de buna müsaade etmeyin. Bana verilen mesaj budur" dedi.

"MEYVE VEREN AĞACI TAŞLAMAYA DEVAM EDİYORLAR"

Şahin konuşmasının devamında ise görevden alınacağı iddialarına yanıt olarak, Gaziantep üzerinden bir takım oyunlar oynanıldığını fakat buna müsaade etmeyeceklerini vurgulayarak, "Ben Ak Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye başkanıyım. Birbirimizin hakkını, hukukunu korumak hepimize düşüyor. Bu konuda meclisteki bütün arkadaşlarımızdan istirham ediyorum. Bundan sonraki süreçte bu şehrin kaderiyle kimseyi oynatmayalım. Bir olalım, beraber olalım ve safları sıkıştıralım.

Biz hiçbir zaman sandıktan ve yarıştan korkmadık. Ama bizim bir idamız var. Doğrunun, iyiliğinin, güzelinin yapılabileceği bu şekilde ayakta kalınabileceğini göstermeye çalıştık. Bundan sonra da buna devam edeceğiz.

Bu hizmet ve proje olacaksa çalışarak yaşam kalitemizi yükselterek hepimizi yaptığımız işlerde milletin gönlüne girmeye çalıştık. Aslında en büyük makam da budur.

Hepimiz faniyiz. Bugün Milletvekilimiz Abdulkadir Yüksel aramızda yok. Vefatından bir hafta önce görüştüğümüzde bazı planlamalar yaptık. Ama nefes ve can bu kadarmış. Yaptığı hizmetlerden dolayı Allah kendisinden razı olsun. İnşallah yaptığımız büyük ilerde onun ismini yaşatmak için meclisimizde karar alacağız.

İşin özeti. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Ve işin özü neden bu şehir denilince iyi iş yapan yani meyve veren ağacı taşlamaya devam ediyorlar ve edecekler ama ben meclisteki arkadaşlardan istirham ediyorum. Bu şehrin kaderiyle kimseyi oynatmayalım. Bir olalım, beraber olalım ve safları sıkıştıralım. Ve bütün Türkiye'ye buradan cevap verelim. Hep birlikte bunu başaralım. Bu konuda da bu meclise güveniyorum. Bu meclisin çalışma ahengine güveniyorum. Bu meclisteki her bir kardeşimizin şehir adına yüreğindeki Gaziantep aşkına güveniyorum. İnşallah geriye kalan süreci de hizmet odaklı ve proje odaklı götürüp ondan sonra zaten sandık hepimizin başının tacıdır. Hak Teâlâ ne derse o olur, halk ne derse o olur. Ama hakka ve halka rağmen birileri bu şehrin kaderi üzerinden bir takım oyunlar oynuyorsa buna müsaade etmeyeceğiz. Buna bu meclis müsaade etmeyecek. Bu konuda bütün meclis üyelerinden istirham ediyorum. Fitnenin, dedikodunun kazanı yok. Kaybeden şehir olacak. Çok daha hassas bir dönemden geçiyoruz"diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.