Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şahin, ilk orucunu vatandaşlarla iftar çadırında açtı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ilk orucunu Gaziantep Üniversitesi Atakent Parkı’nda kurulan iftar çadırında açtı.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2018 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2023 00:56
Kaynak: İHA
Şahin, ilk orucunu vatandaşlarla iftar çadırında açtı

Vatandaşlara yemek dağıtan Başkan Şahin, iftar çadırına gelenlerle tek tek ilgilendi. Öte yandan şehrin 6 bölgesinde kurulan iftar çadırlarında ramazan ayı boyunca 300 bin kişiye iftar yemeği verilecek. 

Başkan Şahin, gün boyu yoğun bir mesainin ardından Ramazan Ayı’nın ilk iftarını, iftar çadırında yaptı, saatler 19.39’u gösterdiğinde vatandaşlarla birlikte orucunu açtı.

KARDEŞLİK SOFRASINDA BİR ARAYA GELDİK

Başkan Fatma Şahin, 11 ayın sultanı Ramazan Ayı’nın başı rahmet, ortası mağfiret, sonu bereket olduğunu belirterek, “Büyükşehir olarak, yıllardır yaptığımız gibi yine iftar sofrasında halkımızla buluştuk. Gaziantep Üniversitesi Atakent Parkı’nda, üniversite öğrencileriyle birlikteyiz. Onlarla iftar yapmanın, sohbet etmenin, kardeşlik sofrasında bir araya gelmenin mutluluğu içerisindeyiz. Bu ortamı sağlayan yüce Mevla’ya şükrediyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak, şehrin 6 bölgesinde kurduğumuz iftar çadırında bir ay içerisinde 300 bin kişiye iftar yemeği vereceğiz. Binlerce insana gıda desteği sağlayacağız. İnanların manevi ihtiyaçları için gün içerisinde ve iftar sonrasında söyleşiler yapacağız. Kuran’ı Kerim tilaveti, tasavvuf musikisi gibi ramazanın manevi hazzını tattıracak içerikte kültürel çalışmalarımız olacak. ‘Nerede o eski ramazanlar’ dediğimiz hepimizin çocukluk hatıraları var. O duyguyu yaşatmak için de çocuk tiyatrolarıyla çocuklara, iyilik, merhamet ve adalet duygularını anlatacak tiyatro oyunları sahnelenecek. Çocuklarımıza oyunlarla, yoksullukla mücadelenin, dinimizin öğrettiği ‘veren el’ olmayı, yoksulluğu azaltmak için bu duruşun, ne kadar gerekli olduğunu göstereceğiz, bu bakış açısıyla çocuklarımızı hazırlıyoruz. Festival Park’ta her akşam söyleşiyle, musikiyle ramazanın manevi ruhuna uygun bir biçimde programlarımız olacak. Amacımız ve muradımız; girilmedik ev, çalmadık kapı, dokunmadık yürek kalmasın istiyoruz. Yüce Mevla, bölgemize, şehrimize, ülkemize; huzur, barış, adalet ve herkesin gönlüne göre bir dünya nasip etsin” dedi.

VATANDAŞLAR HİZMETTEN MEMNUN

İftar sofrasında orucunu açan vatandaşlar ise, Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırlarında insanların rahatlıkla orucunu açtığını bildirerek, sosyal belediyecilik anlayışının yansıtıldığı bu önemli çalışmada emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin olmak üzere herkese teşekkür etti.

KURULAN İFTAR ÇADIRLARI

Büyükşehir Belediyesi, Şehreküstü İtfaiyesi yanı Talat Özkarslı Spor Salonu önü, Kayaönü İtfaiyesi içi, Düztepe Çamlık Parkı içi, Karataş Mahallesi 103410 Cadde, Gaziantep Üniversitesi Atakent Parkı ve GAR binası önünde kurduğu iftar çadırlarında, ramazan ayı boyunca vatandaşlara hizmet verecek.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.