Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şahinbey Ağıtı'nı en güzel okuma yarışması düzenlendi

Şahinbey Belediyesinin 25 Aralık Gaziantep´in düşman işgalinden kurtuluşunun 97.yılı etkinlikleri kapsamında Şahinbey Ağıtı'nı En İyi Söyleme Yarışması'nı düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2018 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 16:33
Kaynak: İHA
Şahinbey Ağıtı'nı en güzel okuma yarışması düzenlendi

Şahinbey ilçesindeki 43 lisenin katılımıyla gerçekleşen en iyi ağıt okuma yarışması izleyenlere oldukça duygulu anlar yaşattı. 25 Aralık Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Şahinbey Ağıtını En İyi Söyleme Yarışması'ndaki amaç; gençlerin tarihle bağlarını güçlendirmek, Kurtuluş Savaşı yıllarında Gaziantep savunmasındaki önemli karakterlerden biri olan ve belediyeye ismi verilen Şahinbey'i asıl adı ile Mehmed Said'i tanımalarını ve Gaziantep savunmasını idrak etmelerini sağlamak. Yarışmanın jüri üyeliğini ise Hasan Kalyoncu Üniversite ve Gaziantep Güzel Sanatlar Lise'sin den gelen öğretmenler oluşturuldu.

Yarışmada öğrenciler ağıtlarını düzenledikleri koreografiler ile birlikte sergiledi. Şahinbey Ağıtı'nı En İyi Söyleme Yarışması törenine okul öğretmenlerinin yanı sıra öğrenciler ve velilerde katıldı.

ÖĞRENCİLERİ TEBRİK EDİYORUM

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, öğrencileri göstermiş olduğu performanstan dolayı tebrik ederek, "Gençlerimizin hepsi de bir birinden değerli çalışmalar ortaya koydular. Sergiledikleri performanslarla, Gaziantep'in Kurtuluş'unu bizlere adeta yeniden yaşattılar. Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bu yarışmalarla birlikte gençlerimiz, ecdadımızın hangi zor şartlar altında bu vatan toprağını kazandığını ve neler yaşadığı çok daha iyi bir şekilde idrak etmiş oluyorlar. Böylece geleceğe de çok daha farklı bir şekilde bakıp, vatan, millet, bayrak sevgisini daha güçlü bir şekilde yaşıyorlar" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.