Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şahinbey Belediyesi 500.000 kişiye aşure ikram edecek

Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Muharrem Ayı nedeniyle Vehbi Dai İlkokulu'nda öğrencilere ve Kırkayak Parkında vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2017 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 17:30
Kaynak: İHA
Şahinbey Belediyesi 500.000 kişiye aşure ikram edecek

Şahinbey Belediyesi, Muharrem Ayı kapsamında aşure dağıtım geleneğini bu yıl da sürdürüyor. Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, boyama seti dağıtmak için gittiği Vehbi Dai İlkokulu'nda öğrencilere ve daha sonra Kırkayak Parkında vatandaşa aşure ikramında bulundu.

ÇOK GÜZEL BİR KARDEŞLİK ORTAYA KOYABİLİRİRİZ

Muharrem Ayı'nın birçok önemli olayı içinde barındırdığına değinen Başkan Mehmet Tahmazoğlu, şunları söyledi: "Muharrem ayı, Ramazan ayından sonra gelen en mübarek ay. Tarihe baktığımız zaman birçok vaka, vuku bulmuş. Başta Adem (A.S) duasının kabul edilmesi bu ayın içerisinde gerçekleşmiş. Hz. Eyüp (A.S) 10 yıl süren hastalığından şifa bulması, Hz. Yakup (A.S) duasının kabul edilmesi ve yine Yusuf (A.S) kavuşması, İbrahim (A.S) Nemrut'un ateşinden kurtulması ve Nuh (A.S) tufandan kurtuluşu yine bu ay içerisinde gerçekleşmiş. Yine peygamber efendimizin (S.A.V) torunu Hz. Hüseyin ve 72 ehlibeytin şehit edilişi maalesef Muharrem ayı içerisinde gerçekleşmiş. Yani baktığımız zaman tarihte bu ve buna benzer birçok hadise vuku bulmuştur. Muharrem ayı mübarek bir ay. Aşure dediğimiz, Muharrem ayının 10. Günü bu ay içerisinde özellikle Gaziantep'te aşure yapmak gelenek haline gelmiştir. Biz Şahinbey belediyesi olarak bu güzel geleneğimizi yaklaşık 5 yıldan bu yana devam ettiriyoruz.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda 500.000 vatandaşımıza aşure dağıtımı gerçekleştireceğiz. Balıklı ve Kırkayak Parkı başta olmak üzere meydanlarda, caddelerde, okullarda ve camilerde aşure dağıtımımız devam edecektir. Aşure 17 malzemenin bir araya gelerek ortak bir tat meydana getirdiği güzel bir yiyecek. Bu karışımı milletimize benzetiyorum. Irkımız, dilimiz ve dinimiz farklı olsa bile, insan olarak bir araya gelerek çok güzel bir kardeşlik ortaya koyabiliriz" dedi.

VATANDAŞTAN TEŞEKKÜR

Şahinbey Belediyesi'nin aşure dağıtımından dolayı vatandaşlar oldukça menün olduklarını belirterek, "Muharrem ayı içerisinde böyle bir uygulama yaptığı için Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'na çok teşekkür ediyoruz. Şahinbey Belediyesi sayesinde her yıl gelip aşuremizi dağıtım noktalarından yiyoruz. Böylesi kutsal bir günde birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Böyle bir uygulama için Başkanımıza teşekkür ediyoruz." dediler.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.