Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ 600 PARKIYLA YAZA HAZIR

Havaların ısınmasıyla birlikte parklar da hareketlenmeye başladı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, göreve geldikleri günden bu yana Şahinbey İlçesi'ne 600 park yaptıklarını ve vatandaşları parklara beklediklerini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2018 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 20:13
Kaynak: İHA
ŞAHİNBEY BELEDİYESİ 600 PARKIYLA YAZA HAZIR

Türkiye'nin en büyük parkı olan Yeşilvadi Parkı, Şahinbey Parkı, Şelale Park başta olmak üzere 600 adet park yaparak Şahinbey İlçesi'ne kazandıran Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yeşil alan miktarını 14 kat arttırdı.

600 ADET PARK YAPTIK

Başkan Mehmet Tahmazoğlu, havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşların parka gelmeye başladığına dikkati çekerek, "Göreve geldiğimiz günden buyana yeşile önem verdik. 2009 yılından bu yana 600 park yapıp vatandaşlarımızın hizmetine sunarak, Şahinbey'de yapılmayanları yaptık. Vatandaşlarımızın ailesiyle birlikte eğlenip sporlarını yapabilmeleri için tüm parklarımıza spor aletleri yürüyüş yolları yaptık. Başka şehirlerden gelenler dahi söylüyor. Türkiye'de burası kadar yeşil bir alan yok. Kişi başına düşen alan miktarını 14 metreye çıkardık. Parklarımız bu yaz aylarında da çocukların, annelerin ve babaların en fazla zaman geçirdiği alan olacak" dedi.

YEŞİLE ÖNEM VERİYORUZ

Başkan Tahmazoğlu, Şahinbey İlçesini yeşillendirmek için büyük çaba sarf ettiklerini belirterek, "Gaziantep kurak ve sıcak bir bölge bu nedenle ağaç dikimi çok önemli. Göreve geldiğimiz günden bu yana ağaç dikimi ve park yapımı konusunda ekibimizle birlikte son hızla çalışıyoruz. Şu ana kadar 2 milyon ağaç dikip, dağıtarak bir rekora imza attık. Bu ağaçların 1.200.000 âdetini vatandaşlarımıza dağıttık. Kalan kısmını da kendimiz parklarımıza ve bahçelerimize diktik. Bunun yanında milyonlarca mevsimlik çiçek üretip dikimini gerçekleştirdik. Bunların yanı sıra okullarımıza da ağaç dikerek okullarımızı yeşillendirdik. Bu yıl yine bir ilke imza atarak 600.000 adet zeytin fidanı alarak, çiftçilerimize ve evlerine dikmek isteyen vatandaşlarımıza dağıtımını gerçekleştirdik." dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.