Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şahinbey Belediyesi çiftçinin yanında

Gaziantep'te, Türkiye'ye örnek olacak 'Çiftçi Üretsin' sloganı ile hareket eden Şahinbey Belediyesi örnek bir projeye daha imza atarak çiftçilerden sonra hayvan yetiştiricilerine de destek vermeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2020 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 22:44
Kaynak: İHA
Şahinbey Belediyesi çiftçinin yanında

Şahinbey Belediyesi maddi durumu yetersiz olan çiftçilere hayvan desteği vererek ülke ekonomisine önemli bir katkı sağlıyor.

Gaziantep Şahinbey Belediyesi titizlikle araştırıp ihtiyaç sahibi 248 aileye, 184 büyükbaş 2567 küçükbaş hayvan desteği sağlarken bu hayvanların tamamını bir yıl sigorta etmeyi de ihmal etmedi. Gaziantep Şahinbey Belediyesi aynı zamanda verilen ineklerin hamile olduğunu iki üç aylık bir süre sonra yavruları ile çiftçinin yüzünün daha da güleceği belirtildi.

Yaptığı projelerle vatandaşın takdirini kazanan Şahinbey Belediyesi örnek projeler zincir halkasına bir yenisini daha eklendi. Yaptığı insan odaklı projelerle hem vatandaşın hem de çiftçinin yüzünü güldüren Şahinbey Belediyesi hayvan yetiştirip katma değer sağlayacak vatandaşlara her hangi bir ücret almadan bedelsiz hibe ile üretime teşvik ediyor.

ÇİFTÇİDEN SONRA HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİNE DESTEK

Geçtiğimiz yıllarda çiftçiye 6.000 ton gübre, 14.000 ton hayvan yemi, 6. 200 ton arpa ve buğday tohumu, 750.000 adet zeytin ile 150.000 adet fıstık fidanı dağıtımı yapan Şahinbey Belediyesi, maddi imkânı olmayan hayvan yetiştiricilerine büyükbaş ve küçükbaş hayvan desteği sağlıyor. İlçede özellikle kırsal mahallelerde durumu iyi olmayan 248 aileyi yaptığı titiz çalışmalarla tespit eden Şahinbey Belediyesi hayvan dağıtımını Kapçağız, Sarısalkım ve Burç Köylerinde düzenlenen törenle gerçekleştirdi.

HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİMİZİN YANINDA OLDUK

Başkan Mehmet Tahmazoğlu, yapılan hayvan desteğinin tamamının hibe olduğunu belirterek, “Köylerde yaşayıp da çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşmak isteyen ama imkanı olmayan çiftçilerimizin tespitlerini hassas bir inceleme ile yaptık. Şu anda Şahinbey’in köylerinde belirlediğimiz 248 aileye büyükbaş ve küçükbaş hayvan desteği veriyoruz. İsteyenlere iki tane holştayn cinsi inek bunlar 3 ay ve 6 ay arası hamile hepsinin yavruları olacak. İki tane verdiğimiz inek 4’e çıkmış olacak. İsteyenlerde ivesi ırkı olan 16 tane koyun 1 tanede koç veriyoruz. Ayrıca yanında birer tonda yem desteği veriyoruz. Bunların tamamı yüzde yüz hibe vatandaşlarımızdan kesinlikle para almıyoruz” şeklinde konuştu.

1 YIL SİGORTALI

Dağıtılan hayvanların her birinin sigortalandığını kaydeden Başkan Mehmet Tahmazoğlu, yaşanacak her hangi bir olumsuzluk sonucu yerine yenisinin verileceğini ifade ederek “Bu daha bir başlangıç çiftçilere desteğimiz devam edecek. Dağıtmış olduğumuz hayvanları Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğümüz ile Ceylanpınar çiftliğinden aldık. Hayvanlarımızın hepsinin bakımı yapılmış, küpeleri takılmış kaliteli hayvanlar. Dağıtımı kura usulü ile değil ihtiyaç sahibi tüm ailelere veriyoruz” dedi.

BÖYLE BAŞKAN GÖRMEDİK

Yapılan tören sonucu hayvanlarına kavuşan çiftçilerin mutluluğu gözlerinde okundu. Çiftçiler yapılan destekten dolayı Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkürde ederek, “Başkanımız sağ olsun bize her türlü destekte bulunuyor. Arpa buğday tohumu, gübre hayvan yemi, zeytin ve fıstık fidanından sonra şimdide canlı hayvan desteği veriyor Allah kendisinden razı olsun” dediler.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.