Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şahinbey Belediyesi minik zabıtaları eğitiyor

Şahinbey Belediyesince organize edilen 'Minik Zabıtalar Görev Başında' Projesi kapsamında Şahinbey İlçesi'nde bulunan okullardan seçilen minik zabıtalara eğitim verildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2017 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2023 01:21
Kaynak: İHA
Şahinbey Belediyesi minik zabıtaları eğitiyor

Şahinbey Belediyesi'ne bağlı Zabıta Müdürlüğü'nce başlatılan Minik Zabıtalar Görev Başında projesi kapsamında Şahinbey İlçesi sınırları içerisinde bulunan 58 İlkokul öğrencileri arasından, okul yetkililerince belirlenen 225 öğrenci ve daha önceki okul kantini denetimlerimize katılan 8 öğrenci ile toplamda 233 öğrenci minik zabıta projemize dahil edildi. Projeye dahil edilen öğrenciler Şahinbey Belediyesi'nde bir araya gelerek zabıtaların görevleri ve yetkileri ile ilgili bilgilendirildi.

Minik Zabıtaların bilgilendirme töreni Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Düzenlenen eğitim Programına Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun yanı sıra belediye başkan yardımcıları, kurum müdürleri, zabıtalar ve öğrenciler katıldı.

DAHA ÖNCE DENETİME KATILDILAR

Şahinbey Belediyesi'ne bağlı Zabıta Müdürlüğü'nce daha önce 10 kişilik çocuk grubuyla başlatılan projede minik zabıtalar 12 saatlik eğitime tabi tutulmuş ve daha sonra Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile birlikte denetimlere çıkmışlardı. Öğrencilerin ve gençlerin sağlıklı beslenme konusunda daha da bilinçlenmesi için yapılan proje genişletilerek devam ediyor.

SİZLERE GÜVENİYORUM

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, herkesin çevreye ve kurallara duyarlı olması gerektiğini belirterek, "Denetim ve sorumluluk bilinci İnsanın mesuliyetini anlaması gerçekten çok önemli. Çocukların temizlik konusunda bildiğini bazı büyükler bilmiyor. Bazı insanlar yolda arabalarıyla giderken, arabalarının camlarını açıp ellerindeki çöpleri yollara atıyorlar. Birilerinin yolların çöplük olmadığını bunlara anlatması lazım. Anlamıyorsa da gereğini yapmamız lazım. Bu konuda ben siz minik zabıtalara, gençlere ve çocuklara güveniyorum. Çünkü sizler neler yapılıp neler yapılmayacağını çok daha iyi biliyorsunuz" dedi.

Başkan Mehmet Tahmazoğlu, yaptığı konuşmanın ardından programa katılan miniklerle soru cevap şeklinde sohbet ederek, onlara yapmaları gereken şeyleri anlattı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.