Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIKIYOR

Şahinbey Belediyesi kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için Şahinbey İlçesi’nin farklı noktalarına yiyecek bıraktı.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2020 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2023 15:34
Kaynak: İHA
ŞAHİNBEY BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIKIYOR

Şahinbey Belediyesi, soğuk hava şartları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarının yardımına yetişti. Şahinbey Belediyesi, sokak havyalarının zor durumda kalmamaları için ilçenin 18 noktasına, 19 adet kedi evi, 20 noktasına 25 adet kuş yemliği, 15 noktasına 92 adet kuş yuvası, 19 noktasına 19 çift kedi suluk ve yemliği yaptı.

SOKAK HAYVANLARI BİZLERE EMANET

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, sokaktaki havanlar için barınak ve yem dağıtımı yaptıklarını belirterek, “Sokak hayvanlarımız için onlara yem dağıtıyoruz. Kediler için parklarımıza ve değişik noktalara su kabı ve yem kabı koyduk. Kuşlar için kuş evleri yaptık. Bu uygulamamızı gittikçe yaygınlaştıracağız. Yaralı hayvanlar için ise Büyükşehir Belediyemizin hayvan barınağı bulunuyor. Yaralı hayvanları oraya götürüyoruz. Şahinbey İlçemizde sokak hayvanları için yoğun ve geniş çaplı bir çalışma sergiliyoruz. Sokak hayvanları soğuk kış günlerinde aç ve açıkta kalmaması için çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca vatandaşlarımız da evlerinin önüne veya uygun yerlere soğuk hava şartlarında sokak hayvanlarının ve kuşların aç kalmaması için gıda artıklarını bırakarak bu hayvanların beslenmelerine yardımcı olmalarını istiyorum. Bu emaneti hep birlikte en iyi şekilde korumamız gerekmektedir” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.