Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ'NDEN AKUT'A DESTEK

Şahinbey Belediyesi, AKUT ile iş birliği protokolü imzalayarak, Türkiye'nin en büyük Parkı olan Yeşilvadi Parkı içerisinde yer tahsisinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2018 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 15:35
Kaynak: İHA
ŞAHİNBEY BELEDİYESİ'NDEN AKUT'A DESTEK

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AKUT'un merkezi haline gelecek ve tüm çalışmalarını yapabileceği bina tahsis ederek AKUT Arama Kurtarma Derneği Başkanı Recep Şalcı ile protokol imzaladı. Şahinbey Belediyesi'nde bir araya gelen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve AKUT Gaziantep Ekip Lideri Tolga Akpınar ve AKUT gönüllüleri birlikte çalışmak adına istişarede bulundular.

İŞ BİRLİĞİ YAPACAĞIZ

Başkan Mehmet Tahmazoğlu, Akut ile iş birliği içerisinde çalışacaklarını belirterek, "Ülkemiz de bir deprem bölgesi. İstemesek dahi zaman zaman bazı bölgelerde depremler meydana gelmekte. Bu olaylarda Arama kurtarma ekiplerinin ne kadar büyük önem arz ettiğini görebiliyoruz. AKUT bu konuda ülkemizde marka olmuş bir kuruluşumuz. AFAD ile birlikte birçok faaliyetler yaptıklarını biliyoruz. Şahinbey Belediyesi olarak bizde kendi bünyemizde gönüllü çalışanlarımızla ŞAHKUT (Şahinbey Arama Kurtarma) ekibini kurduk. Olası bir afette her türlü ekipmanla müdahale edebilecek şekilde hazır bekliyorlar. Deprem bilincinin öğrencilerimize öğretilmesi konusunda AKUT ile protokol yaptık. Bundan sonra Yeşilvadi Parkımızın içerisindeki bir alanı kendilerine tahsis ettik. O alan içerisinde faaliyetlerini sürdürecekler. Yeşilvadi Parkı içerisinde dağcılık faaliyetlerinin yanı sıra okullarımızda öğrencilerimize afetlerle ilgili bilgiler verilecek. Bu konuda işbirliği protokolü imzaladık. Şehrimize ve Şahinbey'imize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

BAŞKAN MEHMET TAHMAZOĞLU'NA TEŞEKKÜR

AKUT Arama Kurtarma Derneği Başkanı Recep Şalcı, Başkan Mehmet Tahmazoğlu'nun kendilerine Yeşilvadi Parkı içerisinde bir bina tahsis ettiğini belirterek, "Öncelikle Şahinbey Belediye Başkanı Sayın Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür ediyorum. Yeşilvadi Parkı içerisinde bize çok güzel bir yer tahsis ettiler. Burayı hem milletimiz hem de Şahinbey halkı için verimli bir şekilde kullanacağız. Doğal afet durumlarında gerekli müdahaleyi yapmak için orada hazır bir şekilde bekliyor olacağız dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.