Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ’NİN ÖDÜLLÜ TEMİZLİK KAMPANYASI BAŞLADI

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2020 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 02:07
Kaynak: İHA
ŞAHİNBEY BELEDİYESİ’NİN ÖDÜLLÜ TEMİZLİK KAMPANYASI BAŞLADI

Şahinbey Belediyesi "Kapımın Önü Temiz, Sokağım Temiz, Mahallem Temiz" projesi kapsamında evinin önünü temizleyen ve çevre temizliğine hassasiyet gösteren vatandaşları ödüllendirerek içerisinde temizlik malzemelerinin bulunduğu temizlik setleri hediye etti.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Hasan Teke ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Alan ile bilirlikte Yukarıbayır Mahallesi’nde mahallelerde evleri ziyaret ederek temizlik seti hediye ettiler.

DAHA TEMİZ BİR TÜRKİYE İÇİN

AK Parti Gaziantep Milletvekili Sait Kirazoğlu, yapılan projenin önemine dikkat çekerek, “Daha temiz bir Türkiye, Gaziantep ve Şahinbey için bu proje çok önemli. O yüzden Mehmet Tahmazoğlu'na bu kampanya için teşekkür ediyoruz. AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı ile hazırladığımız ve 60 milletvekili ile Türkiye Çevre Ajansı’nın kurulmasına dair kanun teklifi Meclis'e sunuldu. Bu teklifte de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi Sıfır Atık Projesi'ne destek olacak çerçevede ajansın oluşturulmasını istiyoruz. Türkiye'de kaynağından ayrıştırılarak her türlü plastik, cam, metal gibi mamulün yeniden dönüştürülerek çevremizi kirletmeden tekrar kullanılmasını sağlamak noktasında ajans oluşturuluyor." diye konuştu.

TEMİZLİK İMANDANDIR

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çevre temizliğinin kentin temizliği için önemli olduğunu belirterek, "Kapımın önü temiz, sokağım temiz, mahallem temiz projesini hayata geçirdik. Bu kampanyaya destek veren vatandaşlara da temizlik seti hazırladık. Evinin önünü temiz tutan vatandaşlara bu temizlik setini hediye ediyoruz. Ayrıca temizliğe dikkat eden vatandaşlara fincan takımı ve saat hediye ediyoruz. Çünkü 'temizlik imandandır' inancından geliyoruz. Ayrıca Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi öncülüğünde yürütülen Sıfır Atık Projesi'ne de destek veriyoruz. Şu anda yaklaşık 120 ton geri dönüşüm malzemesini çöp olmaktan kurtardık ve yeniden ekonomiye kazandırıyoruz. Bu konudaki çalışmalarımız aralıksız devam edecek” dedi.

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ ÇEVRE TEMİZLİĞİNE DİKKAT ÇEKİYOR

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Alan ise Şahinbey Belediyesine çevre konusundaki duyarlılığından dolayı teşekkür ederek “Şahinbey Belediyesi’nin çevre adına başlatmış olduğu “Kapımın önü temiz, sokağım temiz, mahallem temiz" projesini yürekten destekliyoruz. Her alanda olduğu gibi çevre temizliği alanında başlatılan bu proje ile temizlik konusuna dikkat çektiler. Şahinbey Belediyesi’nin çevre konusundaki hassasiyetini ve duyarlılığını çok iyi biliyoruz. 2018 yılında Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin önderliğinde başlatılan sıfır atık projesi çalışmasında Şahinbey Belediyemiz çok önemli çalışmalar yapmıştır kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.