Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şahinbey’de kutlu doğum gecesi

Şahinbey Belediyesi tarafından Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'i anmak, anlamak ve onun mesajlarını tüm insanlığa duyurmak amacıyla Kutlu Doğum Haftası Programı düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2017 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2023 11:25
Kaynak: İHA
Şahinbey’de kutlu doğum gecesi

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda Grup Tillo ve Dursun Ali Erzincanlı sevenleri ile bir araya geldi.

Şahinbey Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası programında renkli görüntüler oluştu. Şahinbey Kapalı Spor salonunda yapılan etkinliğe, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Durdu Yetkinşekerci Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yaklaşık 10 bin kişinin doldurduğu salonda program, Şahinbey Belediyesi Mehteran Takımı'nın konseri ile başladı. Mehteran takımı salondaki vatandaşları coşturarak, unutulmaz anlar yaşattı. Program da daha sonra mehteran takımı ile birlikte semazen gösterisi sahnelendi. Yapılan gösterinin ardından program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından İstiklal Marşı okunarak tribünde dev Türk Bayrağı açıldı.

PEYGAMBER EFENDİMİZİN HAYATINI ÖRNEK ALALIM

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Peygamber Efendimizin sünnetini yerine getirerek günün 24 saatini ibadet hükmünde geçirilebileceğini ifade ederek, "Alemlere Rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimizin doğumu münasebetiyle kutladığımız Kutlu Doğum Haftası programımızda her yıl olduğu gibi bu yılda salonumuzu doldurarak bizleri mutlu ettiniz. Allah sizlerden razı olsun. Peygamber Efendimize salatı selamlar getirmek için buraya geldiniz. Allah burada toplandığınız gibi, mahşerde de Peygamber Efendimizin sancağı altında toplanmayı hepimize nasip etsin. Cenab-ı Hak, Kuran-ı Kerim de Peygamber Efendimize ittibaetmeyi bize emrediyor. Peygambere ittiba edilmezse Allah'a muhabbetiniz yoktur diyor. Peygamber Efendimizin sünnetini yaşamak zor değil. Bir insan 24 saatini Peygamber Efendimizin sünnetine uyarak ibadet hükmünde geçirebilir. Günlük yaptığımız işleri onun yaptığı gibi yaparsak, İnşallah 24 saatimiz ibadet hükmüne geçecek ve ahirette de onun şefaatine nail olacağız. İnşallah cennette de Peygamber Efendimizle müşerref olacağız" dedi.

CENNET YOLU SEVGİDEN GEÇER

Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın her yıl Kutlu Doğum Haftası'nı farklı konu başlıkları altında kutladığını belirterek, "Kutlu Doğum en sevgiliye onun sevgisiyle coşup ona koşmaktır. Dünyada yaşamı takip edilecek insan şeffaf yaşamış insandır. Dünyada bu insan (S.A.V) efendimizdir. Tarihçiler hayatı örnek alınacak insanın dünyada yaşamış olması ve tüm yaşantısının A'dan Z'ye kayıt altına alınması gerektiğini söylerler. Peygamber Efendimizin hayatı en ücra köşelerine kadar kayıt altına alınmıştır. İslami ilimlerdeki Hadis ilmi bunun en güzel örneğidir. Bu nedenle aziz kitabımız Kuran-ı Kerim'de Cenab-ı Hak onu örneksiz, örnek olarak tanıtmıştır. O bize getirdiği dini sadece anlatmamıştır. O İslam'ı masa başında öğrencilerine sadece teorik olarak anlatmakla yetinmemiş, bizzat yaşamıştır. Tevazuyu, güvenilirliği, cömert olmayı, kanaatkar olmayı, fedakarlığı, dostluğu ve sevgiyi yaşayarak göstermiştir. Birbirinizi sevmedikçe imanınız olgun bir imana sahip olmaz, Olgun bir imana sahip olmadan da cennete giremezsiniz diyerek, cennetin yolunu insanın kalbinden geçirmiştir. Bu yıl ki Kutlu Doğum Haftası'nın ana teması 'Hz. Peygamber ve Güven Toplumudur' Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl Kutlu Doğum haftasını bir ana başlıkla icra etmektedir. Ailemizden çevreye doğru bakalım çevremiz, ailemiz, ülkemiz ve dünyamız ne kadar güvendedir. Peygamber Efendimiz güveni özetle 'mümin kendisine güvenilen insandır' diyerek tarif etmektedir" dedi.

VATANDAŞLAR OLDUKÇA MEMNUN

Şahinbey Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu Kutlu Doğum Haftası Programını izleyen vatandaşlar oldukça memnun olduklarını belirterek, "Allah her yıl bugünlere çıkmamızı nasip etsin. Çok güzel bir programdı. Peygamber efendimizin hayatı anlatıldı ve onun hayatını anlatan kitaplar dağıtıldı. Çok güzel bir programdı. Birlik ve beraberliğimizi bu tür programla bir kez daha pekiştirmiş olduk. Bu programı düzenleyen Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'ndan Allah razı olsun" dediler.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.