Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ŞAHİNBEY'DE RESTORASYON ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Şahinbey Belediyesi Gaziantep'in tarihi mekânlarını restore ederek turizme kazandırmak için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2019 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 12:59
Kaynak: İHA
ŞAHİNBEY'DE RESTORASYON ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Kadim şehir Gaziantep'in yıllara yenik düşen yapıları ve bu yapıların tekrardan aslına uygun hale gelmesi için Şahinbey Belediyesi restorasyon çalışmalarına gece gündüz demeden aralıksız olarak devam ediyor.

RESTORASYONLAR İLE İLÇEMİZİ TURİZMME KAZANDIRIYORUZ

Şahinbey Bölgesi'ndeki tarihi yapıların restorasyon çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "İlk restorasyonumuz Gümrük hanıydı. Burayı 9 ay gibi kısa sürede tamamladık ve yaşayan müzeye dönüştürdük. Daha sonra tarihi Bostancı Mektebi'nin restorasyonunu gerçekleştirdik ve orayı kültür evi olarak hizmete sunduk. Şehreküstü bölgesinde 11.6 kilometre sokak sağlıklaştırması çalışması yaparak oradaki tarihi konakları restore ettik. Eski Savaş müzesi tamamen çökmek üzereydi çevresindeki evleri de satın alıp genişleterek restorasyonunu tamamladık. Şahinbey Milli Mücadele Müzesi olarak hizmete sunduk. Kılınçoğlu, Delbes mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmaları yapıyoruz. Bundaki amacımız mahallenin altında çökme riski olan mağaraları restore ederek turizme kazandırmak." dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.