Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ŞAHİNBEY’DEN ÇİFTÇİLERE YENİ DESTEK MÜJDESİ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çiftçilere desteğini sürdürmeye devam ederken yapılacak yeni destekler için Gaziantep Valiliği öncülüğünde yeni protokol imzalandı.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2020 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 13:16
Kaynak: İHA
ŞAHİNBEY’DEN ÇİFTÇİLERE YENİ DESTEK MÜJDESİ

Daha önce çiftçilere 6.200 ton arpa ve buğday, 6.000 ton gübre, 14.000 ton yem, 750.000 adet zeytin, 150.000 adet fıstık fidanı, 243 aileye 2.751 adet küçük ve büyükbaş hayvanın yanı sıra 1’er ton yem desteğinde bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, mevcut desteklerin devamı ve yeni desteklerin verileceği müjdesini yeni bir protokol imzalayarak verdi.

Gaziantep Valiliğinde imzalanan protokol törenine Gaziantep Valisi Davut Gül, Şahinbey İlçe Kaymakamı Tahir Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Gaziantep İl Müdürü Mehmet Karayılan katıldı.

ŞAHİNBEY SADECE BELEDİYECİLİK HİZMETİ VERMİYOR

Gaziantep Valisi Davut Gül, Şahinbey Belediyesi’nin tarım, eğitim ve sosyal belediyecilik anlamında üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını belirterek “Gaziantep birlikte iş yapma kültürünün yüksek olduğu bir şehir. Şahinbey’de de bu kültür, kendini bu tür projelerle gösteriyor. Şahinbey Belediyemiz sadece belediyecilik hizmetleri değil aynı zamanda eğitim, tarım ve sosyal hizmetlerle ilgili üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Dört yıldır yapılan projenin devamı anlamında yeni bir protokol yapıyoruz. Belediyemiz bu proje için 20 milyona yakın bir kaynak ayıracak. Bu tür destekler bu toprakların daha çok işlenmesi ve verimin artması anlamına geliyor. Ayrıca çiftçinin köyünde kalıp doğduğu topraklarda doyması anlamına geliyor. Emeği geçen Şahinbey Kaymakamımıza, Şahinbey Belediye Başkanımıza ve Tarım İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” dedi.

BU PROJELER ŞEHRE DAHA FAZLA DEĞER KATACAK

Dört yıllık süreçte 150 bin dekar üretim artışı sağlandığına dikkati çeken Şahinbey İlçe Kaymakamı Tahir Şahin, “Dördüncü yılına giren bu projede bugüne kadar Tarım İl Müdürlüğü ve Şahinbey Belediyesi’nin uzman kadrosuyla hangi ürün desteğinin seçileceği yönünde kararlar verilmiş. Bu nedenle yapılan bu çalışma çok değerli bir proje. Dört yıllık süreçte 150 bin dekarlık üretim artışı sağlanmış. Yapılan 20 milyonluk yatırımın 180 milyonluk bir değeri ortaya çıkacaktır. Bu projenin üretim kapasitesi yoğun olan şehrimize daha fazla değer katacağına inanıyorum. Bu projeye öncü olan Valimiz Davut Gül’e, Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na, Gıda Tarım ve Hayvancılık Gaziantep İl Müdürü Mehmet Karayılan’a teşekkür ediyorum” dedi.

ÇİFTÇİLERİMİZE 4 YILDIR DESTEK OLUYORUZ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey’de ekilen alanlarda ve elde edilen ürünlerde önemli oranda artış gerçekleştiğini belirterek “Özellikle pandemi sürecinde gördük ki tarım ürünleri çok stratejik bir ürün. Bu anlamda çiftçinin desteklenmesi çok kıymetli. Şahinbey Belediyesi olarak 4 yıldan bu yana Şahinbey’de çiftçilik yapan ve Tarım İl Müdürlüğümüze kayıtlı 5.500 çiftçimizin tamamını kapsayacak şekilde desteklerimizi sürdürdük. Bugüne kadar 6.200 ton arpa ve buğday, 6.000 ton gübre, 14.000 ton yem, 750.000 adet zeytin, 150.000 adet fıstık fidanı, 243 aileye 2.751 adet küçük ve büyükbaş hayvanın yanı sıra 1’er ton yem desteği, ihtiyacı olan ailelere ahır desteği sunduk. Bunların dışında Şahinbey İlçemizdeki 80 mahalle olan köyümüzün 1.200 km arazi yollarını yapıyoruz. İmzaladığımız protokolle 2.000 ton arpa, 1.200 ton buğday, bu yıl ilk defa mercimek, yonca, İtalyan çimi desteği vereceğiz. Her yıl 2.000 ton alt gübre desteği veriyorduk bu yıl 2.000 ton da üst gübre desteği de vereceğiz. Böylece gübre desteğimizi yüzde yüz arttırmış olacağız. Tarım İl Müdürlüğümüzün tespitine göre bu desteklerden sonra Şahinbey’de ekilen alanlarda yüzde elli, ürünlerde ise yüzde seksenin üzerinde artış meydana geldi. Bu projeye öncü olan Valimiz Davut Gül’e, Şahinbey İlçe Kaymakamımız Tahir Şahin’e, Gıda Tarım ve Hayvancılık Gaziantep İl Müdürü Mehmet Karayılan’a teşekkür ediyorum” dedi.

ÇİFTÇİLERİMİZ İÇİN BEREKETLİ BİR YIL OLSUN

Gıda Tarım ve Hayvancılık Gaziantep İl Müdürü Mehmet Karayılan Gaziantep’te tüm kurumların tarımı ve hayvancılığı desteklediğini belirterek, “Gaziantep Valimizin önderliğinde meralarda güneş enerjisi sistemiyle çok güzel sulak alanlar yapıldı ve şu anda hayvanlarımız oradan su ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Sonrasında Şahinbey Belediye Başkanımız bu çalışmayı destekleyip 15 su kuyusu açarak hayvanların temiz suya kavuşması için güzel bir çalışma yaptılar. Büyükşehir Belediyemizden de Allah razı olsun bu projeye destek çıkarak 15 su kuyusu da onlar açtılar. Türkiye de olmayan bir sistem kurularak 45 ayrı noktada güneş enerji sistemi ile çalışan su yalakları yapıldı. Yeni yapılan protokolle birlikte çiftçilerimize taban ve üst gübre, arpa buğday, mercimek, yonca ve İtalyan çimi dağıtılacak. İnşallah çiftçilerimiz içinde bereketli bir yıl olur” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.