Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SAKIP ÖZBERK SPOR KOMPLEKSİ’NİN AÇILIŞI YAPILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Ertuğrul Gazi Mahallesi’ne yapılan Sakıp Özberk Spor Kompleksi’nin açılışı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2020 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 11:21
Kaynak: İHA
SAKIP ÖZBERK SPOR KOMPLEKSİ’NİN AÇILIŞI YAPILDI

Açılışta konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Fatma Şahin, Sakıp Özberk’in başarılarıyla kent için bir gurur kaynağı olduğunu belirterek, tesise adının verilmesiyle isminin memlekette yaşatıldığını vurguladı.

Gençlerin hem zihinsel hem de fiziksel anlamda ihtiyaç duydukları her türlü konuda çalışıp bu yönde icraat gerçekleştiren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey İlçesi’ne bağlı Ertuğrul Gazi Mahallesi’nde Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinatörlüğünde Spor Toto iş birliğinde tamamladığı Sakıp Özberk Spor Komplenksi’nin açılışı yapıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Dr. Derya Bakbak ve Müslüm Yüksel, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Gençlik Spor İl Müdürü Muhittin Özbay, Sakıp Özberk ile ailesi açılışa katıldı. Sporculuğu ve futbol teknik direktörlüğü dönemiyle Gazi şehirde futbol alanında büyük başarıları yakalayan Sakıp Özberk’in isminin konulduğu spor kompleksinin hizmete alındığı törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, soyismi gibi Sakıp Özberk’in, sağlam, karakterli, akıllı, disiplinli, çalışkan biri olduğunu söyleyerek, tesise isminin verilmesiyle gönüllere taht kuran adının memlekette yaşatmayı hedeflediklerini aktardı.

Açılışa katılamayan Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Başkanı İsmail Dilber ve Galatasaray Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim’in mesajlarının okunduğu tören sonrası protokol tesisi gezdi. Toplamda 8 bin 326 metrekare üzerine kurulu spor kompleksinde Yarı olimpik yüzme havuzu, fitness salonu, tekvando ve karate antrenmanı yapılabilecek yerler, açık basketbol ve oyun sahası mevcut.

ŞAHİN: SPORUN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜNÜ HER YERDE GÖSTERECEĞİZ

Bu projeyi başlatıldığından genç şehrin bütün altyapı ihtiyaçlarını gidermeyi hedeflediklerini aktaran Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “İki yılda büyük bir tesisleşme mevcut. Büyük bir takım çalışmasının sonucu. İşi ehline vermek lazım. Çalışma arkadaşlarıma hep ‘Sizler birer beyaz gölgesiniz’ diyorum. Bizlerinde beyaz gölgesi Sakıp Hocamız. Yaşam, makam bitiyor arkada ne bıraktığın çok önemli. Karıncalar gibi çalışıp dev eserler bırakıyoruz. Ama yaşarken insanı böyle onurlandırmak çok önemli. Bir hedefimiz var ‘Yükselen Gaziantep’. Sporuyla, çocuğuyla, genciyle yükselen Gaziantep’ diyoruz. Büyükşehir olarak çocukların yeteneklerine göre keşfedip fırsatlar vereceğiz. Amatör spor kulüplerine şu anda destek veriyoruz. Çocuklarımıza dokunmamız lazım çünkü bedensel gelişimi çok önemli. Ruhen ve bedenen bu çocukları hazırlamamız lazım. Açtığımız kütüphaneler ve dijital kütüphaneyle çocuklarımız şu anda binlerce kitaba ulaşabiliyor. Ama bir taraftan da yüzme bilmeyen kalmasın diyoruz. Gelişim bir bütün. Fikren, bedenen, ruhen çocukları geleceğe hazırlamak gerekiyor. Birimleri buna göre oluşturuyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim.’ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise ‘Spor ne kaybetme hüznü, ne de kazanma hırsıdır. Spor özgüvendir’ diyor. Bakın bu özgüvenle bir haklılık var şu anda. Haklının güçlü olduğu bir dünyayı tesis edeceğiz. Milletçe birlik ve beraberlik içinde olacağız ve bu da özgüven istiyor. Bunun için buradayız. Sporun birleştirici gücünü her yerde göstereceğiz” diye konuştu.

ÖZBERK: BENİM HATIRLANMAM ONURLANDIRDI

Tesise adı verilen Sakıp Özberk ise gurur duyduğunu söyleyerek, “Gördüm ki Gaziantep’e tesis yağıyor. Bunlara bizde ortak olalım istedik. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin öncülük yapıp herkesi ayaklandırdı. Bu güzel girişimlerin devamını diliyorum. Elinizdeki imkânları daha fazla oluşturmak için gayret göstereceğinize inanıyorum. Bu tesisin ortaya konulması sonrası emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Beni hatırlamaları gururlandırdı ve onurlandırdı. Bu bakımdan emeği geçen herkese devam edeceğini umarak teşekkür ediyorum” dedi.

Gaziantep AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan ise konuşmasında Sakıp Özberk isminin medarı iftarı olduğunu söyleyerek, spor adamlığını çok iyi bir şekilde yaptığını, hep başarı hikâyeleri yazdığını, Büyükşehir Belediye Başkanı ve ekibine bu isimi koydukları için teşekkür ettiklerini ifade etti. Milletvekili Erdoğan, Spor tesisi olmayan bir mahalle kalmayacağının, bütün karar ve çalışmalar bu şekilde yapıldığının altını çizdi.

Sakıp Özberk’in şehre ve futbola verdiği emeklerden dolayı isminin böyle bir eserde yaşamasının kendisini duygulandırdığını belirten AK Parti Gaziantep Milletvekili Dr. Derya Bakbak, spor ile gençlerin bu tesislerde kendi kabiliyetlerini keşfetme fırsatına ulaşacaklarını, Özgüvenlerini sağladıklarını söyledi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel de şehrin her alanında hem hükümet hem de belediyeler özelinde çok ciddi yatırımların olduğunu ve şehrin adeta şantiyeye döndüğünü iletti.

Gençlik Spor İl Müdürü Muhittin Özbay yaptığı konuşmada başarının birlik ve beraberlik gerektirdiğini ifade ederek, her şeye ve herkese rağmen durmadan, yorulmadan, mesai gözetmeden çalışarak çocukları bu tesislerle, sporla, sanatla geleceğe katkı sağlayacağının altını çizdi.

Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Dairesi Başkanı Zekeriya Efiloğlu, tesis ile on binlerce Sakıp Özberk, Gaziantep’e emek verecek insanları yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Gazeteci Ökkeş Özekşi, açılışta yaptığı konuşmada şehrin her köşesinde spor salonu olması için verdiği uğraşı hayata geçiren Fatma Şahin’e teşekkür etti. Her türlü fedakârlıkta bulunması ve Sakıp Özberk’in isminin verilmesini yapılan işi daha da kıymetli kıldığını aktardı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.