Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SANİ KONUKOĞLU HASTANESİ HEKİM KADROSUNU GENİŞLETİYOR

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi başarılı hekim kadrosunu genişletmeye devam ediyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Meral Uyar, hasta kabul etmeye başladı.  

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2017 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2023 07:08
Kaynak: İHA
SANİ KONUKOĞLU HASTANESİ HEKİM KADROSUNU GENİŞLETİYOR

Doç. Dr. Meral Uyar, 1975 yılında doğdu. 1992 yılında Beyoğlu Anadolu Lisesi’ni bitirdi. Aynı yıl başladığı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1998 yılında mezun oldu. 1999 yılında Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Bölümü’nde asistan olarak başlayan meslek hayatına 2004’te uzman, 2007’de yardımcı doçent ve 2012’de doçent olarak devam etti.

 2017 yılında SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Uyar, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Göğüs Hastalıkları Polikliniği’nde hasta kabul etmeye başladı.

 11 yıllık uyku laboratuvarı deneyimi olan Doç. Dr. Uyar’ın, 50’nin üzerinde ulusal ve uluslararası bilimsel yayını bulunmaktadır.

 Doç. Dr. Uyar, birçok koroda yer almış olup, Ege Üniversitesi Klasik Türk Müziği korosunun ilk koristlerindendir. Müzik dinlemek dışında kitap okumayı, araştırma yapmayı ve çiçeklerle ilgilenmeyi sever.

 ÖZEL SANİ KONUKOĞLU HASTANESİ GÖĞÜS HASTALIKLARI POLİKLİNİĞİ

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Göğüs Hastalıkları Polikliniği’nde, akciğer hastalıklarının tanı, tedavi ve takibine yönelik poliklinik ve yataklı tedavi hizmeti verilmektedir.

 Solunum sisteminden kaynaklanan nefes darlığının teşhisi, tedavisi ve takibinde önemli rol oynayan solunum fonksiyon testleri ile ilaçlı solunum fonksiyon testleri (reversibilite) yapılmaktadır.

 Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Bronkoskopi Ünitesi’nde, başta akciğer kanseri olmak üzere, bazı akciğer hastalıklarının erken ve kesin tanısına yönelik bronkoskopi işlemi de (solunum yollarının erken endoskopik incelemesi) gerçekleştirilmektedir.

 Akciğer zarları arasında sıvı toplandığında, nedenini araştırmak için, bu sıvıdan örnekler alınarak tanıya gidilebilmektedir. Sıvı fazla miktarda ise; tedavi amacıyla bu sıvının boşaltılması işlemi de yine hastanede yapılmaktadır.

 Günümüz teknolojisini yakından takip ederek, halkımıza sunan Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanları yönetiminde uyku laboratuvarı hizmet vermektedir. Uykuda solunum bozuklukları kardiyovasküler (hipertansiyon, aritmi, kalp yetmezliği, ani ölüm) ve serebrovasküler (inme) uyku hastalıkları içinde en önemli hastalıklardan biridir.

 Obstrüktif uyku apne sendromu (uykuda solunum durması hastalığı) bu hastalık yelpazesi içinde en sık görülenidir. Horlama, uykuda nefes durması, gündüz uyku hali, sabah baş ağrısı, uykudan yorgun uyanma, dikkat bozukluğu en sık görülen belirtilerdir. Bölümümüzde uykuda solunum bozukluklarını araştırmak üzere uyku laboratuvarda polisomnografi (uyku testi) yapılmaktadır. Uyku Laboratuvarı 4 yatak kapasitelidir.

 

Bunların yanı sıra, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Göğüs Hastalıkları Polikliniği’nde insan sağlığını ciddi şekilde tehdit eden ve akciğer hastalıklarının temel sebeplerinden birisi olan sigarayı bıraktırmaya yönelik hizmetler de verilmektedir.

 

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Göğüs Hastalıkları Polikliniği’nde, Doç. Dr. Meral Uyar’ın yanı sıra, Yrd. Doç. Dr. Nevhiz Gündoğdu da görev yapmaktadır.

 

ÖZEL SANİ KONUKOĞLU HASTANESİ

Çağdaş hastane yönetimi anlayışıyla yönetilen ve sağlıkta yüksek kalitenin adresi haline gelen hastanede, Acil Servis, Biyokimya, Patoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Laboratuvarları, Radyoloji, Nükleer Tıp, Kardiyovasküler Cerrahi, Organ Nakli Merkezi, Nefroloji, Genel Cerrahi, Beyin Cerrahisi, Çocuk Cerrahisi, Dahiliye, Gastroenteroloji, Endokrinoloji, Kulak Burun Boğaz, Pediatri, Kardiyoloji, Göğüs Hastalıkları, Üroloji, Ortopedi ve Travmatoloji, Enfeksiyon Hastalıkları, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Plastik Rekonstrüktif Cerrahi, Göz Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Nöroloji, Psikiyatri, Göğüs Cerrahisi, Dermatoloji, Uyku Laboratuvarı, Obezite ve Metabolik Cerrahi Kliniği ve Üremeye Yardımcı Tedavi Merkeziyle uzman tanı ve tedavi yöntemleri uygulanıyor.

 

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.