Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SANKO OKULLARI ŞİİR DİNLETİSİ

SANKO Okullarında, “IV. Kültür ve Sanat Günleri” kapsamında düzenlenen “Geçmişten Günümüze Şiir Dinletisi”, dinleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2018 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 02:53
Kaynak: İHA
SANKO OKULLARI ŞİİR DİNLETİSİ

Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen dinletiye, SANKO Okulları Genel Müdürü Melike Toklucu, okul yöneticileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Sanko Liseleri Anadil Bölümü tarafından hazırlanan “Şiir Dinletisi”nde Türk edebiyatının unutulmaz şairlerine, onların duygu yüklü şiirlerine ve ezgilere yer verildi.

VI Yüzyıl süren divan edebiyatından Ömer Hayyam’ın, halk kültüründen beslenen Âşık Veysel ve Neşet Ertaş’ın, çok geniş ve renkli bir yelpaze oluşturan, her biri farklı tatlarda dizelere imza atmış Cumhuriyet dönemi ve yakın dönem şairlerinden Sabahattin Ali’nin, Ülkü Tamer’in, Melih Cevdet Anday’ın, Yahya Kemal Beyatlı’nın ve Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun şiirlerine yer verilen dinleti, büyük coşku ile söylenen 10.Yıl Marşı ile sona erdi.

SANKO Okulları Genel Müdürü Melike Toklucu, törende yaptığı konuşmada, sanatın her dalına duydukları ilgi ve sergiledikleri yeteneklerinden dolayı öğrencileri ile onur duyduklarını söyledi.

Anadil Bölümü ve ezgilerle programa katkıda bulunan Sanat Bölümü öğretmenlerini kutlayan Toklucu, edebiyatın büyülü dünyasına birlikte yolculuk ettikleri velilere teşekkür etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.