Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SANKO OKULLARININ KLAVYE YARIŞMASI BAŞARISI

SANKO Okulları öğrencileri Uluslararası Bilgi İşlem Federasyonu Türk Grubu Başkanlığı İntersteno tarafından düzenlenen “13’üncü İhsan Yener Klavye Şampiyonası”nda farklı kategorilerde Türkiye birincisi, ikincisi, dördüncüsü ve altıncısı oldu.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2018 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 00:27
Kaynak: İHA
SANKO OKULLARININ KLAVYE YARIŞMASI BAŞARISI

Türkiye genelinden 61 şehirdeki 253 okulda öğrenim gören 1.150 öğrencinin katılımıyla düzenlenen yarışma, 4 farklı yaş grubu olmak üzere anadil ve çoklu dil kategorilerinde gerçekleştirildi.

Uluslararası Bilgi İşlem Federasyonu’na bağlı ve uluslararası kurallar ile 2006 yılından beri düzenlenen klavye yarışmasında, ekranda verilen metnin aynı şekilde yazılması isteniliyor. Yarış süresi 10 dakika olup, en az hata ile en hızlı yazan öğrenci belirleniyor.

13-16 yaş grubunda Türkiye genelinden 214 öğrencinin yarıştığı klavye yarışmasında SANKO Fen ve Teknoloji Lise öğrencisi Mahmut Tosun anadil kategorisinde Türkiye 2’ncisi, çoklu dil kategorisinde ise Türkiye 6’ncısı oldu.

0-12 yaş grubunda Türkiye genelinden 166 kişinin katıldığı yarışmada anadil kategorisinde SANKO Ortaokulu öğrencilerinden Mete Kağan Altun Türkiye 6’ncısı, çoklu dil kategorisinde ise Türkiye 1’incisi oldu. Yine çoklu dil kategorisinde yarışan Kerem Aydınçelebi ise Türkiye 4’üncülüğünü kazandı.

SANKO Okulları Genel Müdürü Melike Toklucu, öğrencilerinin farklı yaş grubu ve kategorilerde Türkiye derecesi elde etmelerinin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, öğrencilerini kutladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.