Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SANKO SANAT GALERİSİ'NDE SERGİ

Trabzonlu Ressam Raif Kalyoncu, Sanko Sanat Galerisi'nde 8'inci kişisel resim sergisini açtı.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2018 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 02:49
Kaynak: İHA
SANKO SANAT GALERİSİ'NDE SERGİ

Sergisine ev sahipliği yapan Sanko Sanat Galerisi yönetimine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Kalyoncu, küçük yaşlardan itibaren resme ve resim dersine ilgisinin bulunduğunu söyledi.

Kalyoncu, "Beni resim bölümüne yönlendiren, dersimde çizdiğim resmi görüp beğenen dershane hocam olmuştur. 1991 yılında özel yetenek sınavını kazanarak Güzel Sanatlar Bölümü'ne girdim. 1995'te mezuniyet sonrası araştırma görevlisi olarak üniversitede çalışmaya başladım" dedi.

  "Ülkemiz güçlenecekse, kalkınacaksa bu sanatla olacaktır. Sanatta ne kadar ilerlersek ekonomimiz de o kadar yükselir" diyen Kalyoncu, şöyle konuştu:

"İnsan yaşadığı çevreden ve iklimden etkilenir.  Ben de yaşadığım çevredeki konuları kendi bakış açımla resmediyorum. Sanatçı çevresinden ve kültüründen beslenmelidir. Diğer taraftan bu durum evrensel boyuta taşındığı sürece önem kazanır."

 Tuval üzerine yağlı boya tekniğiyle resim yaptığını vurgulayan Kalyoncu, "Konu olarak, yaşadığım bölgenin denizini, martısını, balıkçısını, takasını kısacası denize dair ne varsa izleyiciye kendi gözümden, kendi yorumumla, soyut somut sentezi yaparak renkli bir anlayışla aktarıyorum" ifadelerine yer verdi.

Resim yapmanın kendisi için yaşam tarzı ve kendisini ifade etme biçimi olduğunu anlatan Kalyoncu, Gazi Üniversitesi'nde aldığı eğitimin, sanata ve sanat eğitimine akademik bakış açısını daha da pekiştirdiğine dikkati çekti."

Galerinin 14 yıldır sanatçıların buluşma noktası olduğunu ve şimdiye kadar 230'un üzerinde sergi açıldığını anımsatan Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Üyesi Murat Köylüoğlu ise Sanko Okulları'nın sergisine ortam olması için kurulan galerinin Türkiye genelinde önemi bilinen bir galeri haline geldiğini kaydetti.

Konuşmalardan sonra Sanko Sanat Galerisi Seçici Kurul Üyesi Aslı Özen, SANKO Holding tarafından bastırılan ve Gaziantep Arkeoloji Müzesi'nin bilimsel yayını olan "Belkıs Zeugma ve Mozaikleri" isimli bilimsel yayını, Kalyoncu'ya hediye etti.

Sergi açılışına, Sanko Okulları Resim Öğretmeni Merve Çanakcı, Gaziantep Ticaret Odası Güzel Sanatlar Lisesi resim öğretmeni Hüseyin Yıldırım, Gaziantepli sanatçılar Zeynep Elbeyli, Remziye Oğan ve sanatseverler katıldı.

Kalyoncu'nun, 23 eserinin yer aldığı sergi, 31 Mayıs'a kadar her gün 10.00 – 22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.