Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sanko Sanat Galerisi'nde sergi

"Arttrio" sanat grubu üyesi Orhan Zafer, Mümin Candaş ve Mehmet Hacıfettahoğlu, Sanko Sanat Galerisi'nde 2 Aralık'ta resim sergisi açacak.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2016 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2023 07:21
Kaynak: İHA
Sanko Sanat Galerisi'nde sergi

Grup adına açıklama yapan Orhan Zafer, 19. yüzyıl ortalarından 20. yüzyıl başına kadar batılı anlamda Türk resim sanatının oluşumunda çok olumlu gelişmeler olduğunu söyledi.

Türk resim sanatındaki gelişmelerin, farklı anlayışların doğmasına zemin hazırlayarak gelişimine ivme kazandırdığını belirten Zafer, "Bu durum ise Türk resim sanatı içindeki sanatçı grupların kurulmasına vesile olmuştur. 1914 Kuşağı, Çallı Kuşağı veya Türk İzlenimcileri, Müstakil Ressamlar ve Heykeltıraşlar Birliği, Müstakiller, D Grubu, Yeniler Grubu, Onlar Grubu, bunlardan sadece bir kaçı olarak Türk resim sanatında yerlerini almışlardır" dedi.

Sanat gruplarının, ortak bir sanatsal tavrın ifadesi olarak dünden bugüne hep var olduğunu kaydeden Zafer, "Arttrio" klasik manada sanat grupları veya bir sanat akımı etrafında buluşan sanatçılar gibi ortak bir sanat anlayışının uygulanması için bir araya gelmemiştir. Grup üyeleri kendi sanatsal algısı ve anlayışı doğrultusunda çalışmalarını sürdürmekte özgürdürler" diye konuştu.

"Arttrio grubunu oluşturan Mümin Candaş, Mehmet Hacıfettahoğlu ve Orhan Zafer, sanatsal ve kültürel etkinliklerinin yapılması, yaşatılması ve desteklenmesinin yanı sıra, kendi gelişim süreçlerinde birbirlerine destek olma, üçüncü bir göz olarak eleştirel ve yapıcı bakma ve gözetme anlayışı üzerine temellendirilmiştir" diyen Zafer, şöyle devam etti:

"Uzun zamandır yerel ve ulusal etkinliklerde bu anlayışla ortak hareket eden 'Arttrio sanat üçlüsü' ilk grup sergisini 'alegori' ismiyle Sanko Sanat Galerisi'nde açarak yeni bir yolculuğa başlamaktadır. Sergi ismi olarak belirlenen 'alegori' hem grup sanatçılarının çalışmalarındaki 'kişiselleştirme' desteklenip önemsenirken hem de grup halinde ortak hareket eden 'üçlünün' sacayağı gibi bir birine denge olmasına 'sembolik' bir gönderme olarak belirlenmiştir."

Sanko Sanat Galerisi'nde 2 Aralık saat 17.30'da açılacak sergi, 15 Aralık'a kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.