Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SANKO ÜNİVERSİTESİ, "A PLUS ÜNİVERSİTE

Gaziantep'te yerleşik SANKO Üniversitesi, iki farklı konuda "A Plus Üniversite" olmaya hak kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2018 11:02
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 00:34
Kaynak: İHA
SANKO ÜNİVERSİTESİ, "A PLUS ÜNİVERSİTE

SANKO Üniversitesi, Üniversite Araştırma Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından gerçekleştirilen Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2018 sonuçlarına göre, Öğrenim Deneyiminin Tatminkârlığı / Akademik Destek ve İlgi Alanlarında Öğrencilerinin Beklentilerini En Üst Düzeyde Karşılayarak, A Plus Üniversite statüsünde değerlendirildi.

109 devlet ve 63 vakıf olmak üzere toplam 172 üniversiteden 26 bin 513 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarına göre, SANKO Üniversitesi farklı kategorilerde performans artışı gösterdi.

Üniversitelerin, öğrenim deneyimi ve tatminkârlığı, akademik destek ve ilgi, kurumun yönetim ve işleyişinden memnuniyet, kişisel gelişim ve kariyer desteği gibi ana başlıklarda değerlendirildiği araştırmada, SANKO Üniversitesi'nin başarı sıralamasını yükselttiği tespit edildi.

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, "TÜMA sonuçlarına göre üniversitemiz 'Öğrenim Deneyimi ve Tatminkarlığı' ile 11'inci sırada, 'Akademik Destek ve İlgi' ile 24'üncü sırada yer alarak A Plus, 'Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği' ile 27'inci sırada yer alarak A düzeyinde değerlendirilmiştir" dedi.

Genç bir üniversite olarak kendini geliştirerek gerek akademik, gerekse sosyal ve kültürel alanda ülkemizin adını uluslararası platformlarda duyuran bilim insanları yetişmesine katkı sağlamak için yola çıktıklarını kaydeden Prof. Dr. Dağlı, "Başarı bir ekip işidir. Mütevelli Heyetimizin desteği, akademik ve idari kadromuzun büyük gayretleri ve bizi tercih eden öğrencilerimiz ile onların yanında yer alan velilerimiz sayesinde başarı grafiğimizi yükseltmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.