Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SANKO ÜNİVERSİTESİ "SANKONUK" PROGRAMI

Prof. Dr. Kubilay Ertan, Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen konferansta "Kadınlarda Kanser Tarama Testleri" hakkında bilgiler verdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2018 20:25
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2023 18:39
Kaynak: İHA
SANKO ÜNİVERSİTESİ "SANKONUK" PROGRAMI

Almanya Leverkusen Hastanesi'nden, Alman Robotik Cerrahi Derneği Başkanı, Türk Alman Jinekoloji Derneği 2'inci Başkanı Prof. Dr. Kubilay Ertan ve İngiltere Imperial College / Karayip Amerikan Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naim Kadıoğlu, SANKO Üniversitesi'nde, "Kadınlarda Kanser Tarama Testleri ve Kanser Cerrahisi" konusunu anlattılar.

Prof. Dr. Kubilay Ertan, Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen konferansta "Kadınlarda Kanser Tarama Testleri" hakkında bilgiler verdi.

Meme kanserinin kadınlarda en sık görülen kanserlerden olduğunu anımsatan Prof. Dr. Ertan, "Avrupa ülkelerinde her 8 kadından biri yaşamı boyunca meme kanseri ile karşı karşıya kalmaktadır. Kadınlarda meme kanserinin yanı sıra serviks kanseri (rahim ağzı), over kanseri (yumurtalık), rahim kanseri ve vulva kanseri de görülmektedir" dedi.

Kanser tedavisinde en önemli yaklaşımın erken teşhis olmakla birlikte bilhassa rahim ağzı kanserinde aşılama yönteminin kanserin oluşmasını engelleyen çok önemli bir seçenek olduğunu belirten Prof. Dr. Ertan, HPV aşılamasının önemi ve diğer kanserlerdeki tarama ve erken tanı yöntemi hakkında da bilgiler paylaştı.

PROF. DR. NAİM KADIOĞLU

Prof. Dr. Naim Kadıoğlu ise "Meme Kanseri" konusunda bilgiler vererek, meme kanseri tedavisinin günümüzde çok büyük bir değişime uğradığını söyledi.

"Günümüzde hastaların ancak yüzde 20 – 30 kadarında memenin tamamen alınması söz konusudur. Oysaki yüzde 70 – 80 hasta grubunda meme koruyucu ameliyat uygulanmaktadır" diyen Prof. Dr. Kadıoğlu, şöyle devam etti:

"Ameliyatlarda öncelik, onkolojik emniyet ve kozmetik birlikteliktir. Memeyi aldığımız durumlarda da aynı seansta rekonstrüksiyon (yeniden meme yapma) uygulanmaktadır. Özellikle kadının kendi yağ dokusunu kullanarak memeyi yeniden oluşturmayı tercih etmekteyiz.  Meme kanseri, günümüzde 8 kadından birinde görülmekte ve erken tanı ile meme kanserinin, kâbus oluşturmasının önüne geçilmektedir."

Konferans sonunda katılımcıların sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Ertan ve Prof. Dr. Kadıoğlu'na SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı teşekkür ederek, hediye ve üniversite rozeti takdim etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.