Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sanko'da arabalar yarıştı

Özel SANKO Ortaokulu'nda 5'inci ve 6. sınıf öğrencileri arasında "Arabalar Yarışıyor" etkinliği düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2017 17:38
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 09:16
Kaynak: İHA
Sanko'da arabalar yarıştı

Öğrencilerin el becerisi, yaratıcılık, analitik düşünme ve elektrik enerjisi kullanmadan tasarladıkları mekanik arabaların yarıştığı etkinlikte heyecan dolu anlar yaşandı.

Özel SANKO Okulları öğretmenlerinden oluşan jüri, birbirinden güzel icatları seçmekte zorlandı. 5'inci ve 6'ıncı sınıf öğrencilerinin ayrı ayrı değerlendirildiği yarışmada, ilk üç derecenin yanı sıra jüri özel ödülü, en artistik tasarım ve en ilginç tasarım ödülü kategorilerine de yer verildi.

5'inci sınıf öğrencilerinden, Sude Bingül birincilik, Zeynep Kuyucu, Kübra Kaygusuz ve Sani Kaan Konukoğlu ikincilik, Can Pusat Eyigün, Ufuk Tanış ve Ömer Kaan Çopur ise üçüncülük elde etti.

En ilginç tasarım ödülünü Ayşe Pelin Ergül ve Kağan Topuz, En Artistik Tasarım ödülünü Nehir Türkçüoğlu, Jüri özel ödülünü ise İlay Kuyucu ve Gürhan Özkaya kazandı.

6'ıncı sınıf öğrencilerinden, A. Halit Uygun ve Çağatay Aslan birinci, Ege Öztürkmen ve Ezel Şengül ikinci, İbrahim Canberk Sönmez, Utku Öztürkmen ve Eren Demir ise üçüncü olmayı başardı.

Bu grupta en ilginç tasarım ödülünü Naz Zaman, Berkay Bayram ve Berker Anlaş, En Artistik Tasarım ödülünü Abdulkadir Bozhüyük, Can Akcan ve Kerem Akınal, Jüri özel ödülünü ise Ayşe Gülşen Kaplan ve Celil Göksular kucakladı.

Özel SANKO Okulları Fen Bilimleri Bölüm Başkanı Ekrem Dobooğlu, bu yarışma ile öğrencilerin, bundan sonraki buluşlara temel oluşturacak heyecan yaşayarak, bilmedikleri beceri ve enerjilerini de keşfetmiş olduklarını söyledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.