Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seçkin Koleji miniklerine ağız ve diş sağlığı eğitimi

Çocuk Diş Hekimi Uzmanı Dt.Fatma Keskin, Özel Seçkin Koleji öğrencilerine Ağız ve Diş Sağlığı haftası kapsamında diş hastalıkları ve diş fırçalama konusunda eğlenceli bir seminer düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2018 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 09:30
Kaynak: İHA
Seçkin Koleji miniklerine ağız ve diş sağlığı eğitimi

Özel Seçkin Koleji anasınıfı öğrencileri ile bir araya gelen Dt. Fatma Keskin, çocuklara dişlerini günde en az iki kez sabah kahvaltı sonrası ve gece yatmadan önce etkili fırçalama tekniği ile fırçalamalarını ve bakım yapmalarının önemini anlattı. Çocuklara yönelik uygulamalı eğitim ile diş yüzeyi yuvarlak hareketlerle temizlenerek ağız hijyeni görseli ile desteklenerek anlatıldı. Etkinlik kapsamında çocuklara sağlıklı beslenme şekilleri, ağız ve diş temizliği hakkında bilgiler verildi.

Çocuk Diş Hekimi Dt.Fatma Keskin, çocuklarda diş fırçalama alışkanlığının çoğu zaman dişlerin görünen ya da kolay ulaşılan yüzlerinin fırçalanması şeklinde olduğu ancak çürüklerin önlenmesi için dişlerin ara ve çiğneyici yüzlerinin çok daha iyi temizlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Dt.Fatma Keskin “Küçük yaşta ağız ve diş sağlığına dikkat edilmesinin ileriki yaşlarda karşılaşılabilecek ciddi sağlık problemlerinin önüne geçiyor. Biz de minik öğrencilere bu hassasiyetin önemine dikkat çekerek, önemli bilgiler verdik, ağız ve diş sağlığı bakımını maket üzerinden anlattık” dedi.

Özel Seçkin Koleji İlkokul ve Ortaokul Müdürü Eyüp Yılmaz, Dt.Fatma Keskin’e katılımlarından dolayı teşekkür ederek plaketini sundu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.