Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seçkin Koleji öğrencileri gezi düzenledi

Özel Seçkin Koleji Kıbrıs’a “Mesleki Rehberlik ve Kültür” amaçlı bir gezi düzenledi. Gerçekleştirilen gezide Özel Seçkin Koleji Fen Lisesi idareci, öğretmen ve öğrencileri keyifli anlar yaşadı.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2017 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2023 20:36
Kaynak: İHA
Seçkin Koleji öğrencileri gezi düzenledi

Birçok üniversite ziyaretinde bulunan öğrenciler ilk gün gezilerinde Doğu Akdeniz Üniversitesi, St Barnabas Müzesi, Mağusa Kalesi’ni ziyaret ettikten sonra 1974 Barış Harekatı’nda büyük zarar gören ve hala kapalı bulunan “Kapalı Maraş Bölgesi’ni” panoramik olarak gezdi. İkinci gün ,Yakın Doğu Üniversitesi’ni ziyaret eden öğrenciler Tıp Fakültesi,Diş Hekimliği ve Eczacılık fakülteleri hakkında bilgi aldılar. Ardından Girne Amerikan Üniversitesi’ni ziyaret eden öğrenciler gemi kaptanlığı sanal simülasyonluğunu test etme şansı buldular. Kültürel aktiviteler çerçevesinde 1974 Barış Harekatı’nın yapıldığı nokta olan çıkartma plajı ziyaret edildi. Gezinin dördüncü gününde Kıbrıs Adası’nın narenciye bahçesi olan Güzelyurt ve Lefke bölgesi ziyaret edilerek oradaki şehitlik ve anıtlar gezildi. Gezinin beşinci ve son gününde Barbarlık Müzesi, Yeşil Hat, ve Boğaz Şehitliği ziyaret edilerek keyifle tamamlandı.

Öğrenciler yapılan ziyaret ve geziler dışında kalan zamanlarında da düzenlenen sosyal aktivitelere katıldılar. Arkadaşları ve öğretmenleri ile birlikte güzel zaman geçiren Özel Seçkin Koleji öğrencileri, dönem içinde bu tarz bir gezinin kendilerini motive ettiğini ve başka bir kültürü tanımanın onlara değişik ve güzel geldiğini ifade ettiler. Gezi sonrasındaki izlenimlerini diğer öğretmen ve arkadaşları ile paylaştılar.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.