Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seçkin Koleji öğrencileri İslam Bilim müzesini gezdi

Özel Seçkin Koleji öğrenci ve öğretmenleri İslam Âlimlerinin icatlarının ve bilim tarihine katkılarının sergilendiği İslam-Bilim Sanat ve Teknoloji Tarihi Müzesine gezi düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2017 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 11:11
Kaynak: İHA
Seçkin Koleji öğrencileri İslam Bilim müzesini gezdi

Yapılan geziyle birlikte öğrenciler geçmişte yaşamış olan İslam Alimlerinin buluş ve icatlarını yakından tanımış olup; o dönemle günümüz arasında bir bağ kurdu. Ayrıca bu etkinlikle icat ve buluşların içerisinde yer alan matematiksel modellemenin günlük hayattaki kullanım alanları da öğrenciler tarafından keşfedildi.

Etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Özel Seçkin Koleji İlköğretim Müdürü Seydi Geçimli, “Atalarımız, tarihimiz, inancımız ve kültürümüz kendisine referans olarak her zaman bilimi örnek almıştır. İslam Bilim Tarihi Müzesine yapılan bu gezi sayesinde tarihimizde çok iyi yetişmiş, kendini tanıtmış bilim adamlarını ve eserlerini daha yakından tanıma fırsatımız oldu.” diyen Geçimli, geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek istediklerini vurgularken, öğrencilerimizin öz güvenlerini kazanmaları ve yeteneklerini geliştirmeleri için sosyal ve kültürel geziler düzenlemeye devam edeceklerini de belirtti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.