Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seçkin Koleji’nde coşkulu kutlama

25 Aralık Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97.yılı etkinlikleri Özel Seçkin Koleji öğrencileri ve öğretmenleri tarafından büyük bir coşkuyla kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2018 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 21:15
Kaynak: İHA
Seçkin Koleji’nde coşkulu kutlama

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Seçkin Koleji öğrencilerinin hazırladığı Gazianteplilerin Fransızlarla mücadelesini anlatan drama gösterisi sahne aldı. Öğrencilerin oluşturduğu koro ile Gaziantep türküleri söylenerek izleyenlerle güzel vakit geçirildi. Son olarak öğrencilerin; Gaziantep’in Kurtuluşunda halkın verdiği mücadeliyi anlatan orotoryo gösterisi sergilendi. İzleyenleri duygulandıran gösteri ayakta alkışlandı.

Özel Seçkin Koleji Lise Müdürü Bahattin Avanaş, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı ve Antep savunmasını öğrencilere sunumlarla anlattı.Avanaş” Bütün dünyanın ayakta alkışladığı Antep savunması için, Fransız General Guro "Beyler siz hayal görüyorsunuz! Türklerin işini Yunanlılar mı bitirecek? Biz koca Fransız Devleti, bir Antep sancağı ile başa çıkamadık." demiştir. Atatürk ise Gaziantepliler için ; "Türküm diyen her şehir, her kasaba ve en küçük Türk köyü Gazianteplileri kahramanlık örneği olarak alabilir." demiş ve Anteplilerin kahramanlığını herkese örnek olarak göstermiştir. Antep halkının sergilediği bu direnişle sadece Antep’in bütün bir milletin kaderini nasıl değiştirdiğini öğrencilere anlatmak görevimizdir.” yapılan etkinliklerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.