Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SEÇKİNLİ MİNİKLERDEN TURŞU GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Özel Seçkin Koleji anasınıfı öğrencileri öğrenmeyi uygulamalı aktiviteler ile pekiştirmeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2018 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 23:56
Kaynak: İHA
SEÇKİNLİ MİNİKLERDEN TURŞU GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Özel Seçkin Koleji minikleri kış hazırlıklarının yapıldığı günlerde öğretmenleri ile birlikte hazırladıkları turşu malzemeleriyle turşu yapımını öğrendi. Minikler kavanozlara dikkatli bir şekilde malzemeleri koyarken, turşunun neden yapıldığını da görme imkanı yakaladı. Hem üretime teşvik eden hem de günlük yaşam becerisi kazandıran etkinlikle minikler eğlenceli dakikalar yaşarken, kendi kurdukları turşu ile kışa hazırlanmanın da mutluluğunu yaşadı. Kavanozun kapağını sıkıca kapatan çocuklar, turşu olana kadar beklemek gerektiğini de öğrendi. Turşular olduktan sonra veliler okula davet edilerek turşu günü etkinliği düzenlendi.

Seçkinli öğrenciler velilerine kendi elleriyle yaptıkları turşuları mercimekli köfte eşliğinde ikram etmenin heyecanı ve mutluluğunu yaşadılar.

Çocukların öğrenmelerini uygulama ile desteklediklerine dikkat çeken , Özel Seçkin Koleji İlköğretim Müdürü Eyüp Yılmaz, bu gibi etkinliklerle günlük yaşam becerileri, neden - sonuç ilişkisini görme, sabır ve tatma duyularının gelişmesinin yanı sıra üretimin bir parçası olmayı da çocuklara öğretmeyi hedefliyoruz. Bu sayede öğrencilerimizin kendini ifade etme becerileri kazanmasını, düşünme becerilerini geliştirmesi ve öğrenmeye karşı olumlu duygu geliştirmelerini amaçlıyoruz” dedi

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.