Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit ailelerinden Kızıl’a çağrı

Gaziantep Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hamza Bayındır, Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl’ın, stat gelirlerinin şehit ailelerine bağışlanması sözünü tutmasını istedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2017 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2023 15:27
Kaynak: İHA
Şehit ailelerinden Kızıl’a çağrı

10 Aralık 2016’da Beşiktaş-Bursaspor maçının ardından Vodafone Arena Stadı'nın yakınında meydana gelen terör saldırısından sonra Gaziantepspor Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl, sezon sonuna kadar Gaziantep Kalyon Arena stadının gelirlerini saldırıda ve 15 Temmuz'da şehit olanların ailelerine bağışlayacaklarını söylemişti. Lige iki hafta kala Beşiktaş ile oynanacak maçın biletlerini Beşiktaş'a satma kararı alan yönetimin, maç gelirinin şehit yakınlarına verilmesine dair bir açıklama yapmaması tepkilere neden oldu. Gaziantep Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hamza Bayındır, Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl’ın sözünü tutmasını istedi.

“KIZIL SÖZ VERDİ”

Gaziantep Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hamza Bayındır, Kızıl’ın söz verdiğini belirterek, "Gaziantep’i temsil eden bir kulüp başkanı bir söz vermiştir. Bunu medya aracılığı ile yaptı. Sözünü tutması gerekiyor. Eğer şehit ailelerimize bu dediği yardımı yaparsa hayır duası alır. Şehit aileleri, gencecik yavrularını bu vatan için şehit vermiştir. Bu ailelerimize bu tür müsabakalardan yardım yapılması insani bir görevdir" dedi.

“BİZ YARDIM ALALIM DİYE EVLATLARIMIZI ŞEHİT VERMEDİK”

Evlatlarını vatan için şehit verdiklerinin altını çizen Bayındır, “Biz iş adamları veya zenginler yardım etsin diye evlatlarımızı şehit vermedik. Biz evlatlarımızı bu vatan ve milletimiz için şehit verdik. Benim oğlum Bingöl’de şehit oldu, benim Bingöl’de ne bağım ne de bahçem var, benim oğlum bu millet için şehit oldu. Gaziantep'te 230 şehidimiz var. Bunların 6 tanesi 15 Temmuz şehidi. Bunların içinde bir tane bile zengin çocuğu yoktur desem yeridir. Onun için bu şehitlerin ailelerine yardım yapılması çok hayırlıdır. Yoksa biz başkalarının yardımına muhtaç değiliz. Bize sağ olsun devletimiz sahip çıkıyor. Ancak İbrahim Kızıl’ın stat gelirlerini bağışlayacağız sözünü hepimiz gördük ona yakışan bunun gereğini yapmasıdır. Ben Kızıl’ın sözünde duracağına inanıyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.