Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ŞEHİTKAMİL, 19. ORMANI İÇİN GÜN SAYIYOR

Şehitkamil Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Her Bahar Bir Orman Bi’ Dünya Yeşil” projesi kapsamında 19. Etap Şehitkamil Ormanı Sinan Mahallesi’nde oluşturulacak.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2019 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 05:40
Kaynak: İHA
ŞEHİTKAMİL, 19. ORMANI İÇİN GÜN SAYIYOR

Toplam 111 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan 19. Etap Şehitkamil Ormanı ile 11 bin 111 fidanın dikimi gerçekleştirilecek.

Şehitkamil’de “Her Bahar Bir Orman Bi’ Dünya Yeşil” projesi kapsamında yılda 2 defa yapılan toplu fidan dikimleriyle oluşturulan ormanlara bir yenisi önümüzdeki günlerde eklenecek. 19. Etap Bi Dünya Yeşil Ormanı Sinan Mahallesi’nde hayat bulacak. Toplam 111 bin metrekare alan üzerine 11 bin 111 fidanın dikimi 11 Kasım 2019 Pazartesi günü saat 11:11’de geniş katılımlı bir törenle yapılacak.

Toplam 18. etapla birlikte 1 milyon 924 bin 722 metrekare alanda 175 bin 263 fidanı toprakla buluşturan Şehitkamil Belediyesi, 19. Etap Bi Dünya Yeşil Ormanı için gereken hazırlıkları sürdürüyor.

GELECEK NESİLLERİMİZE BİR MİRAS OLARAK KALACAK

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Sinan Mahalle Muhtarı Mehmet Solmaz, “Şehitkamil Belediyemizin başlatmış olduğu ‘Bi Dünya Yeşil’ projesi kapsamında daha önce 18 ayrı noktaya yapılan orman çalışmasının 19. etabı mahallemize kazandırılıyor. Mahallemize böylesine anlamlı bir hizmetin yapılmasından dolayı çok mutluyuz. Şu an çalışmalar aralıksız bir şekilde sürüyor, fidan dikim alanları tek tek oluşturuluyor. Yapılacak olan etkinlikle birlikte binlerce fidanımızı toprakla buluşturacağız. Kurulacak bu orman, inşallah gelecek nesillerimize bir miras olarak kalacak. Başta Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu olmak üzere emeği geçen herkese mahallem adına çok çok teşekkür ediyorum. Allah, kendilerinden razı olsun. Bu tür ormanların yapılmasının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.