Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehitkamil 20 bin fidan daha dikecek

Her Bahar Bir Orman Bi’dünya Yeşil projesi kapsamında 15. Etap Şehitkamil Ormanı, Arıl Mahallesi’nde oluşturulacak.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2017 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 09:58
Kaynak: İHA
Şehitkamil 20 bin fidan daha dikecek

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Tüm vatandaşlarımızı 17 Kasım Cuma günü Arıl Mahallemizde gerçekleştireceğimiz fidan dikim törenine davet ediyorum” dedi.

Şehitkamil Belediyesi tarafından hayata geçirilen Her Bahar Bir Orman Bi’dünya Yeşil projesi kapsamında her yıl Mart ve Kasım ayında yapılan fidan dikimleri devam ediyor. Yeni dikilecek fidanlarla 15. Etap Şehitkamil Ormanı, Arıl Mahallesi’nde hayat bulacak. Yaklaşık 200 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan 15. Etap Şehitkamil Ormanı’nın hazırlıklarında sona gelindi. Şehitkamil Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yer düzenlemesinin yapıldığı alan üzerinde yaklaşık 20 bin fidan daha toprakla buluşturacak.

14 ETAPTA 101 BİN 763 FİDAN DİKİLDİ

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, hedeflerinin gelecek nesiller için daha yeşil ve daha yaşanabilir bir ilçe oluşturma olduğunu söyledi. Başkan Fadıloğlu, “Şehitkamil Belediyesi olarak göreve geldiğimiz andan itibaren çok önemli bulduğumuz hizmetlerin başında yeşillendirme çalışmaları gelmektedir. Geleneksel hale getirmiş olduğumuz fidan dikim çalışmalarımızı görev süremiz boyunca sürdüreceğiz. Amacımız; bizden sonraki nesiller için daha yeşil ve daha yaşanabilir bir ilçe bırakmaktır. Bu konuda elimizden gelen gayretle çalışıyoruz. Mart ayı içerisinde 14. Etap Şehitkamil Ormanı’nı oluşturmuştuk. Şehitkamil Belediyesi olarak Her Bahar Bir Orman Bi’dünya Yeşil projesi kapsamında bugüne kadar kurmuş olduğumuz 14 etap ormanda toplam 986 bin 722 metrekare alanda 101 bin 763 adet fidanı toprakla buluşturmuştuk. 15. Etap Şehitkamil Ormanı için de tüm hazırlıklar yapıldı. Tüm vatandaşlarımızı 17 Kasım Cuma günü Arıl Mahallesi Dayı Dağı Yolu Üzeri 5 Ağaç Mevkiinde saat 10.00’da düzenleyeceğimiz ağaçlandırma programına davet ediyorum. Vatandaşlarımızla el ele gelecek nesiller için yaklaşık 20 bin fidanı daha toprakla buluşturacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.