Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehitkamil’de açıköğretim kursları başladı

Şehitkamil Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Kent Gönüllüleri Toplumsal Duyarlılık Projesi’ çerçevesinde Şehitkamil Belediyesi bünyesine bağlı 14 aile merkezlerinde 2017-2018 eğitim-öğretim yılı açık öğretim kursları başladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2017 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 13:42
Kaynak: İHA
Şehitkamil’de açıköğretim kursları başladı

Şehitkamil Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Kent Gönüllüleri Toplumsal Duyarlılık Projesi’ çerçevesinde Şehitkamil Belediyesi bünyesine bağlı 14 aile merkezlerinde 2017-2018 eğitim-öğretim yılı açık öğretim kursları başladı. Üniversite bünyesindeki Kent Gönüllüsü öğrencileri, 2017-2018 eğitim öğretim yılı içerisinde, 14 aile merkezinde yaklaşık 144 kursiyere eğitim verecek.

İlçede hayata geçirdiği aile merkezleriyle kadınlara yönelik eğitim alanında destek veren Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi ile ortaklaşa başlattığı ‘Kent Gönüllüleri Toplumsal Duyarlılık Projesi’ ile açık öğretim öğrencilerini diploma sahibi yapmak adına 2017-2018 eğitim-öğretim yılını Gazikent Sosyal Tesisi Aile Merkezinde açtı. Aile merkezlerinde eğitim gören açık öğretim kursu öğrencileri, proje kapsamında gelen üniversite öğrencileri tarafından sıkıntı yaşadıkları konularda ders alacak. Üniversite bünyesindeki kent gönüllüsü öğrencileri, 2017-2018 eğitim öğretim yılı içerisinde 14 aile merkezinde 144 kursiyere eğitim verecek.

5 YILDA BİN 141 KURSİYERE EĞİTİM VERDİK

2017-2018 eğitim-öğretim yılı açılışına katılan Gaziantep Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Nuh Okumuş, “Şehitkamil Belediyesi ile birlikte yürüttüğümüz Kent Gönüllüleri Toplumsal Duyarlılık Projesi 2017-2018 eğitim-öğretim yılı açık öğretim kursları açılışına hepiniz hoş geldiniz. Toplumsal Duyarlılık Projesi Devlet Üniversiteleri arasında sadece ilk ve tek Gaziantep Üniversitesinde uygulanmaktadır. Bu projede bizim üniversitemize kayıtlı olan birinci sınıf öğrencilerinin tamamı görev alıyor. 2009 yılından beridir bu projeyi yürütüyoruz. Şehitkamil Belediyesi ile de yaklaşık 5 yıldır projemizi yürütüyoruz. Bu projemizde 11 akademisyen hocamız ile 609 öğrencimiz görev almakta. 2012 yılından beridir Şehitkamil Belediyemiz ile yürüttüğümüz Kent Gönüllüleri Projesine toplam bin 141 kursiyere erişmişiz. Bu da gerçekten güzel bir sayı. İnşallah bu sayı artarak devam edecektir. Ben, bu projede görev alan arkadaşlarıma, hocalarıma, bizleri her zaman destekleyen ve bütün projelerde ortak çalışma imkanı sağlayan Şehitkamil Belediye Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu tür projeler artarak, devam eder. Bizler de memleketimize faydalı işler yapmak için beraber çalışırız” şeklinde konuştu.

KURSİYERLER OLARAK YAPILAN BU HİZMETTEN DOLAYI ÇOK MEMNUNUZ

Gazikent Sosyal Tesisi Aile Merkezindeki açık öğretim kursuna katılan Demet Şahin, “2 yıldan beridir açık öğretim okuyorum. Ama insan tek başına bir şeyi başaramıyor, mutlaka birilerinden eğitim alma durumunda kalıyor. Bize de bu konuda yardımcı olan Şehitkamil Belediyemize ve Gaziantep Üniversitesi’ne çok teşekkür ediyorum. Öğretmenlerimiz, üniversite öğrencileri, bizlerle gerçekten çok yakından ilgileniyorlar, her türlü eğitimi veriyorlar. Kursiyerler olarak yapılan bu hizmetten dolayı çok memnunuz” diye konuştu.

BİR TOPLUMU GELİŞTİRMEK, ÖNCELİKLE AİLENİN EĞİTİLMESİYLE MÜMKÜNDÜR

Yürütülen çalışmalara ilişkin açıklamada bulunan Kent Gönüllüsü Gaziantep Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi 1. Sınıf Öğrencisi Tuğba İnal, “Öncelikle aile toplumun temel taşıdır. Bir toplumu geliştirmek, yüceltmek öncelikle ailenin eğitilmesiyle mümkündür. Ailenin eğitilmesi de bize göre anneyle ulaşılması gereken bir nokta. Anneyi eğittiğimiz takdirde, bir aileyi, bir aileyi eğittiğimiz takdirde ise bir toplumu eğitmiş oluruz. Bu anlamda bugün burada olan bütün değerli büyüklerime, annelerime, teyzelerime, ablalarıma gerçekten azimlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bizler de Gaziantep Üniversitesinin mühendis öğrencileri olarak buradayız. Bir mühendis çevresine duyarlı olmalıdır, elinden geleni yapmalıdır ve yaptığı projelerle gündeme gelmelidir. Bu bağlamda bu projede olmaktan gerçekten gurur duyuyorum. Bugün burada olmak gerçekten çok anlamlı. Şehitkamil Belediyesine ve bu projede desteğini esirgemeyen Gaziantep Üniversitesi’ne de teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.