Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehitkamil’de okuma yazma bilmeyen kalmayacak

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2018 11:24
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 09:44
Kaynak: İHA
Şehitkamil’de okuma yazma bilmeyen kalmayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülke genelinde başlattığı ‘okuma-yazma bilmeyen kalmasın’ okuma-yazma seferberliği kapsamında Şehitkamil Belediyesi bünyesinde hizmet veren 22 aile merkezinde okuma-yazma bilmeyen toplam 318 yetişkin kadının eğitimi tamamlandı.

Şehitkamil Belediyesi, Şehitkamil Halk Eğitim Müdürlüğü ile yaptığı işbirliği sonucunda ilçedeki yetişkin kadınlara yönelik açılan okuma-yazma kursları meyvelerini verdi. Şehitkamil Belediyesi bünyesinde hizmet veren 22 aile merkezlerinde açılan kurslardaki 318 yetişkin kadın, ilçedeki birçok noktada açılan sınav merkezinde belge almak üzere yazılı sınava tabi tutuldu.

AMACIMIZ; OKUMA YAZMA SEVİYESİNİN ARTTIRMASI

Sınav sonrası salonda bir açıklama yapan Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Göçmen, “Okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızı kendi kurslarımıza ve Şehitkamil Belediyemize bağlı sosyal tesislere yönlendirdik. Bu öğrencilerimize bugün de sınav yapıyoruz. Bu sınavlarda başarı gösteren öğrencilerimize ehliyet almada da kullanabilecekleri diploma yerine geçen belge vereceğiz. Burada amacımız halkımızın seferberlik kapsamında okuma yazma seviyesinin arttırması ve daha kaliteli bir yaşam sürmesidir. Bu konuda Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Kursiyerlerden 6 çocuk annesi 63 yaşındaki Emine Bozkurt, “3 aydır bu kurslara devam ediyordum. Bugün de sınava geldik. Sınav sonucunda belge alacağız. Ben tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Bu okuma yazma seferberliği konusunda başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise sınav merkezlerini ziyaret ederek, öğretmen ve gözetmenlerden sınavlar ve öğrencilerin durumuyla ilgili bilgi aldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.