Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehitkamilli kadınlar okuma-yazma öğreniyor

Şehitkamil Belediyesi, bünyesinde hizmet veren 22 aile merkezinde okuma-yazma bilmeyen toplam 318 yetişkin kadın için kurs açtı. Kurslar sayesinde Şehitkamil ilçesinde okuma-yazma bilmeyen yetişkin kadın kalmayacak.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2017 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2023 14:13
Kaynak: İHA
Şehitkamilli kadınlar okuma-yazma öğreniyor

Şehitkamil Belediyesi, Şehitkamil Halk Eğitim Müdürlüğü ile yaptığı işbirliği sonucunda ilçedeki yetişkin kadınlara yönelik okuma-yazma kursu açtı. Şehitkamil Belediyesi bünyesinde hizmet veren 22 aile merkezlerinde açılan kurslara 318 yetişkin kadın başvurdu ve okuma-yazma kursuna başladı. Rabia Aile Merkezi’nde başlatılan okuma-yazma kursunda kursiyerleri ziyaret eden Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı M. Hayri Özkeçeci, ilçe sınırları içinde yaşayan ve okuma-yazma bilmeyen tüm kadınlara okuma-yazma öğretene kadar faaliyetlerin devam edeceğini söyledi.

OKUMA YAZMA KURSLARIMIZ DEVAM EDECEK

Şehitkamil Belediyesinin okuma-yazma konusunda önemli rakamlara ulaştığını dile getiren Başkan Yardımcısı M. Hayri Özkeçeci, konuya ilişkin şunları söyledi:

“Şehitkamil Belediyesi olarak çok isteyerek, yapmaktan büyük zevk aldığımız işlerden birinin bu yıl da başlangıcını yaptık. Aile merkezlerimizin var olduğu günden bu yana okuma-yazma kurslarımız devam ediyordu. Ancak 2015-2016 eğitim-öğretim sezonunda bu işe biraz daha ağırlık vererek okuma yazma bilmeyenlerin oranında çok ciddi istatistiki oynamalar yapabilecek rakamlara ulaştık. Bu konuda Şehitkamil Halk Eğitim Müdürlüğü’nden büyük destekler aldığımızı da belirtmek istiyorum. 2015-2016 eğitim-öğretim sezonunda 600’ün üzerinde bayan kurslarımıza katıldı ve 1. kademe okuma yazma diplomalarını almaya hak kazandı. Daha sonra 2016-2017 eğitim-öğretim sezonunda yine 1. kademe kurslarımızı açtık, aynı zamanda 2. kademe kurslarımızı açtık. 1. kademe kurslarımızda 400 civarında hanımefendi bize müracaat etti. Ayrıca 90’ın üzerinde 2. kademe kurslarımızda devam eden hanımefendiler başarılı oldu. 22 aile merkezimizde bu hizmeti veriyoruz. Bu konuda emeği geçen herkesi kutluyorum”

İNSANLARA SORUYORUM, UTANIYORDUM

Rabia Aile Merkezi’nde açılan okuma-yazma kursuna katılan kursiyerlerden Zeliha Polat, “Kursa geldim, okuma yazma öğreniyorum. Çok şükür. Okuma yazma bilmeyen herkesin buraya gelmesini tavsiye ediyorum, bu imkandan faydalanılsın. Hastaneye gidiyorum, doktorumun ismini bilmiyorum. İnsanlara soruyorum, utanıyorum. Çocuklarıma okumalarını söylüyorum. Biz okumadık, pişmanız. Şimdi de imkan varken okumaya çalışıyoruz. 2 çocuğumla buraya geliyorum. Şehitkamil Belediyemize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.